Nikola Kalinić (©Starsport)
Nikola Kalinić (©Starsport)

Barselona hoće Kalinića, mora da plati dva obeštećenja

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.06.22. | 14:32

Nije prvi put da su Katalonci zainteresovani za najboljeg košarkaša Crvene zvezde

Nikola Kalinić je po osvajanju triple krune rekao da će voditi razgovore sa Crvenom zvezdom, te da još ni on ne zna da li ostaje, što je bio svojevrstan signal ostatku Evrope da krene da se raspituje za jednog od ovosezonskih lidera crveno-belih i zvanično najkorisnijeg igrača ABA lige. A prva koja je stala u red je Barselona.

Nezvanično, Katalonci, koji su i pored velikih ulaganja, ovu sezonu završili samo sa jednim peharom (Kup kralja), već su napravili prvi kontakt, u nameri da se raspitaju šta je neophodno da ostvare prošlogodišnju želju, odnosno da angažuju Kalinića.

Izabrane vesti

Nije tajna da srpski reprezentativac može da promeni sredinu, ali uz adekvatno obeštećenje crveno-belima koje je dogovoreno još prilikom potpisivanja ugovora prošle sezone.

Međutim, s obzirom na to da je Kalinić u sezoni 2020-2021 igrao za Valensiju, Katalonci bi, ako uđu u dublje pregovore morali da poštuju pravila ACB lige prema kojima treba da plate i određenu naknadu povratniku u Evroligu koja ima prava prvenstva na srpsko krilo. 

Morali bi dakle da plate i Valensiju i Crvenu zvezdu, a kako u Barsi finansijska situacija nije najsjajnija ostaje nam da vidimo da li će Katalonci preći sa reči na dela. I šta će na sve reći sam Kalinić.


tagovi

Nikola KalinićKK Barselona

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara