Barselona ima centra!

Vreme čitanja: 1min | pet. 06.04.18. | 16:19

Miroslav Raduljica je bio želja, ali pojavila se rezervna opcija

Pregovori sa Miroslavom Raduljicom nisu prošli, ali Barselona je ekspresno pronašla rezervnu soluciju i dobila centarsku opciju za finiš sezone

Prema informacijama litvanskog portala 24sec.lt, Barselona je na pragu postizanja dogovora sa Donatasom Motiejunasom, koji bi vrlo brzo mogao da napusti Kinu. 

Izabrane vesti

Doduše, Barselona će morati još malo da se strpi kako bi dobila usluge litvanskog centra pošto njegov klub Šandong Golden Stars trenutno igra polufinalnu seriju kineskog prvenstva protiv Žeđijang Lajonsa. Trenutni skor u seriji je 2-2, a Motiejunas je postigao 35 poena u četvrtoj utakmici, čime je postigao lični rekord karijere.

Barselona je završila takmičenje u Evroligi sa pobedom nad Himkijem i tako stigla do jedanaeste recke u elitnom takmičenju. Pred katalonskim gigantom je finiš ACB lige, gde će pokušati da se domogne šampionskog pehara.

Donatas Motiejunas (27) karijeru je počeo u Žalgirisu iz Kaunasa, posle čega je igrao i za lokalni tim Ajsčjaj , da bi onda tri sezone proveo u Benetonu i poljskom Prokomu. Od 2012. do 2016. godine bio je član Hjuston Rokitsa, a deo 2017. godine proveo je u Nju Orleans Pelikansima. Od 9. avgusta postao je član Šandonga s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor vredan 2.200.000 dolara.

Foto: MN Press


tagovi

Donatas Motiejunas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara