Džimi Batler (©Reuters)
Džimi Batler (©Reuters)

Batler i Šreder gledaju samo koš

Vreme čitanja: 4min | sre. 02.09.20. | 15:54

Četiri zanimljiva predloga pred večerašnje susrete plej-ofa u NBA

Nikola Jokić i njegov Denver su uspeli. U sedmoj utakmici drugog kruga plej-ofa Nagetsi su sa 80:78 pobedili Jutu Džez i tako preokrenuli seriju. Podsećamo, nakon četiri utakmice bilo je 3-1 za Jutu, a onda su usledile tri pobede Denvera.

Dok je u prethodnim mečevima junak Nagetsa bio Džamal Mari, sinoć je najbolji bio upravo Jokić. On je praktično bio jedini igrač u obe ekipe koji je bio na najvišem nivou - ubacio je 30 poena te imao 14 skokova i četiri asistencije. Dovoljno da osigura važnu pobedu svojoj ekipi koju sada čeka dvoboj s Los Anđeles Klipersima. Prva utakmica te serije igra se već u četvrtak, a tada ćete moći da pročitate i šta očekivati od Jokića, ali i celog tima Denvera u tvom dvoboju.

Izabrane vesti

Sinoć je drugu pobedu u seriji drugog kruga na Istoku upisao Boston protiv Toronta. Konačni rezultat je bio 102:99, a nakon ova dva meča izgleda kako Reptorsi nemaju dovoljno igrača u formi da odgovore na raznovrsnost Seltiksa. Kod Bostona opet je juče odličan bio Džejson Tejtum, ali važne uloge su odigrali Markus Smart s pet trojki u zadnjoj četvrtini, kao i mladi centar Robert Vilijams koji je u ova dva meča ubacio ukupno 21 poen bez promašaja iz igre (10/10). To je zanimljivo jer je on u prvom krugu plej-ofa protiv Filadelfije igrao veoma malo, ali je trener Bostona Bred Stivens odlučio da mu je protiv Toronta važniji Vilijams od Enesa Kantera i pogodio. Toronto u sledećim utakmicama mora više da dobije od Kajla Laurija i Freda Vanvlita, koji su sinoć gađali 3/19 za tri poena. Isto tako bi trener Reptorsa Nik Nurs trebao da razmisli o zameni u petorci na poziciji centra - utisak je kako Mark Gasol ne može da prati igrače Bostona, dok Serž Ibaka mnogo bolje izgleda od njega.

Večeras su na rasporedu nove dve utakmice - sedmi meč između Hjustona i Oklahome, te drugi između Milvokija i Majamija. Mi vam donosimo nekoliko saveta za klađenje.

JANIS ADETOKUNBO (broj skokova (14,5), tip manje, kvota 1,85)

Sigurno smo da će grčki košarkaš u ovu utakmicu ući sa velikom željom za pobedom, takoreći za osvetom zbog poraza u prvoj utakmici. No, realizacija njegove želje neće biti tako laka kao protiv Orlanda, jer je Majami mnogo ozbiljnija ekipa. I dok je vrlo lako moguće da Janis prebaci marginu za poene, čini nam se da neće imati više od 14,5 skokova. Ekipa Hita je jača u zatvaranju odbrambenog skoka, Bem Adebajo to dobro radi, a i igrači na drugim pozicijama učesvuju u skoku. Janis bi mogao da dominira utakmicom, ali i s manje od 14,5 skokova.

DŽIMI BATLER (broj asistencija (4,5), tip manje, kvota 2,03)

Jednostavno moramo da ponovimo opkladu od pre dva dana. Tada smo najavili da će Batler biti mnogo više koncentrisan na svoje poene nego na dodavanja saigračima, a to se i dogodilo. Odigrao je sjajnu utakmicu s 40 poena i četiri asistencije, a nakon utakmice je rekao da je najavio svojim kolegama da će se događati trenuci gde će on ipak radije gađati na koš, nego dodati. Oni su ga podržali u tome, a kako i ne bi kada je ovako odigrao. Iako će Milvoki verovatno agresivnije izlaziti na njega, ne verujemo da će se mnogo promeniti Batlerov stil igre. Dok ide - ide.

ŠEJ GILDŽIS-ALEKSANDER (broj poena (18,5), tip manje, kvota 1,80)

Mladi Kanađanin ne igra u doigravanju na nivou na kome je igrao u ligaškom delu sezone. Šej je bio pravo otkriće, razlog zbog kojeg su u Oklahomi lako preboleli Pola Džordža, ali u plej-ofu je dosta rezerviran. Na proseku je od tek 15,8 poena po utakmici, a u poslednja dva meča je postigao ukupno 14 poena. Jednostavno, utisak je da on nema toliko agresivnosti u napadanju Roketsa, a jasno je i da njihova odbrana, u kojoj svi preuzimaju svakog igrača, ne odgovara Šeju. Mogao bi da ima dobru utakmicu, ali više od 18,5 će teško ubaciti.

DENIS ŠREDER (broj asistencija (3,5), tip manje, kvota 1,95)

Onaj ko bi mogao da ubaci više poena od Šeja je Denis Šreder, koji je najbolji igrač Tandera u ovoj seriji. Igra sjajno, napada Hjuston sa spoljne linije, a u toj situaciji je zanemario asistencije. U celoj seriji je na proseku od 3,3 uspešna dodavanja po utakmici, a u minula tri meča ih je ukupno imao šest. Šreder će gledati prvo koš, a onda sve ostalo.

NBA, PLEJ-OF

Četvrtak

00.30: (1,50) Milvoki (13,0) Majami (2,95) /u seriji 0:1/

03.00: (1,50) Hjuston (13,0) Oklahoma (2,95) /u seriji 3:3/

*** kvote su podložne promenama

Piše: Emir FULURIJA


tagovi

NBA ligaNBA plej-ofMajami HitMilvoki BaksHjuston RoketsOklahoma Siti Tander

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara