Nikola Batum (Fiba.com)
Nikola Batum (Fiba.com)

Batum digao glas posle šokantnog ispadanja Francuza: Baš me briga za svetsku politiku, hoću najjači tim

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.08.23. | 18:43

Iskusni as se pobunio protiv političkog odstranjivanja saigrača iz reprezentacije

Francuska ostaje na Mundobasketu ali da igra za plasman od 17. do 32. mesta. Jedan od favorita za medalju je doživeo fijasko i porazima od Kanade i Letonije u prva dva kola je eliminisan je iz borbe za drugu fazu.

Imali su Frabncuzi sve u svojim rukama, vodili tri četvrtine meča protiv Letonije ali ih je šut stao i pobeda im je iskliznula iz ruku. San o medalji je završen…

Izabrane vesti

A jedan od najiskusnijih u timu, NBA as Nikola Batum je posle meča pozvao sve na odgovornost za rezultatski debakl.

Još sam vruć… Veliko razočaranje. Mentalno smo se slomili. Oni su i fizički bili superiorniji. Nismo igrali timski. Nismo uspeli da im pobegnemo i da im se odlepimo. Ovaj meč je ogledalo onoga što nam se dešavalo poslednjih pet ili šest nedelja. Mi smo jako dobar tim i pokazivali smo to prethodnih godina, ali sada bi svi trebalo da stave prst na čelo zbog svega što se dešavalo ovog leta. Igrači, treneri, savez…”, rekao je Batum posle poraza.

Bilo je očigledno da Batum priča o odstranjivanju jednog od dugogodišnjih lidera reprezentacije Tome Ertela. Iskusnom plejmejkeru su prošlog leta zatvorena vrata reprezentacije nakon što je potpisao za ruski Zenit. Francuzi ne dozvoljavaju igračima da igraju za ruske klubove i reprezentaciju…

“Da se tek tako lišavamo nekih igrača, da gubimo košarkaše zbog politike… Nije mi jasno. Svi bi trebalo da budemo posvećeni uspehu reprezentacije. Baš me briga za svetsku politiku, hoću da Francuska ima najbolju moguću reprezentaciju”.

Kruna ove generacije bi trebalo da bude Olimpijske igre na domaćem terenu u Parizu sledećeg leta ali ovaj fijasko na Mundobasketu je stavio veliki znak pitanja nad francuskom reprezentacijom.

“Ovo je moje poslednje svetsko prvenstvo. Žrtvovao sam mnogo leta za ovaj dres i nije mi žao. Nismo smeli da se odreknemo pojedinih igrača… Godinama smo bili zajedno, pravili nešto… Jeste, mi igrači smo zeznuli ovde. Ali mnogi ljudi bi trebalo da se preispitaju. Ostalo mi je još godinu dana u dresu Francuske. Svi su nam potrebni sledećeg leta u Parizu. Svi! I najbolji mogući uslovi. Uprksao sam svoj poslednji Mundobasket i to me baš boli. Zato me ne interesuje politika i želim najjači mogući tim narednog leta na Olimpijskim igrama”, poručio je Batum.


tagovi

košarkaška reprezentacija FrancuskeMundobasket 2023Nikola Batum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara