Džoel Embid i Nikola Batum (©AFP)
Džoel Embid i Nikola Batum (©AFP)

Batumova iskrena reakcija: Amerikanci imaju toliko opcija, zar su morali da uzmu i Embida?

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.10.23. | 11:03

Francuz s jedne strane uzbuđen zbog izgleda američkog tima, ali opet...

Džoel Embid je rekao svoje. Pozvao se na emocije koje gaji prema Kamerunu, ali da je odluka da obuče dres SAD baziran na želji da igra na Olimpijskim igrama, te da mu je sin rođen s one strane Atlantika čime je polarizovao košarkašku javnost.

U Francuskoj su s pravom nezadovoljni Embidovim izborom jer je sam prvi tražio papire te zemlje pozivajući se na pretke, kako bi mogao da zaigra za reprezentaciju. Kada su Ameri pokucali na vrata, okrenuo je ploču.

Izabrane vesti

O izboru novog centra SAD govorio je Nikola Batum. Dugogodišnji francuski reprezentativac govorio je iskreno i ma koliko bio srećan kao navijač što će Ameri doći sa verovatno najjačom postavom novijeg doba, pita se da li im je baš bio potreban i Džoel Embid na sve opcije koje imaju...

“Nisam uopšte iznenađen, niti ljut jer kao košarkaški navijač mogu samo da budem jako uzbuđen zbog onoga što Amerikanci spremaju, a to je tim nalik onom iz 1992. ili 2008. godine. Takve stvari ne viđate često. Zato sam kao navijač jako uzbuđen“, rekao je Batum, pa dodao:

”Opet, kao protivnik, nije mi se svideo ovaj potez. Već imaš toliko igrača u opticaju, da li ti je baš bio potreban i Embid”, pita se Francuz.

Shvata da je ipak presudila šansa da se u Parizu uzme zlato, a kako se uveliko najavljuje da Ameri dolaze sa verovatno svim superzvezdama, jasno je i Embidu bilo da mu je bolje sa SAD.

”Sve je u redu, kapa dole za Amere. Biće jako izuzetan olimpijski turnir, bez sumnje”.

Upitan da li je i koliko ubeđivao Embida da izabere Francusku, Batum je odgovorio:

”Nisam ga mnogo ubeđivao, jer je on došao kod nas i tražio državljanstvo. Kada sam čuo da želi francuske papire, naravno da smo razgovarali (o mogućnosti da igra za reprezentaciju). Bio sam jako srećan i želeo sam da ga dočekam u timu raširenih ruku, ali onda je on doneo najbolju odluku za njega”.

Ne krije veteran Los Anđeles Klipersa da bi verovatno i on postupio isto...

”Nema sumnje da bih verovatno povukao njegov potez. Kada vidite koga će sve Amerikanci da dovedu u Pariz i da im navodno fali centar, jasno je bilo da će Embid izabrati njih i biti deo savršene petorke. Amerikanci su dobili jednog od, ako ne i najboljeg centra na svetu. Zato i smatram da je Embidova odluka fer”.

SAD će u Parizu izvesno doći sa Lebronom Džejmsom, Kevinom Durentom, Stefom Karijem, Drejmondom Grinom, dok su u kombinaciji još Entoni Dejvis, Kavaj Lenard, Devin Buker, Kris Pol, Džejson Tejtum, Kajri Irving, Zajon Vilijamson, Pol Džordž, Bem Adebajo, Bredli Bil, Donovan Mičel, Eron Gordon... Lista ide u nedogled.


tagovi

košarkaška reprezentacija Francuskekošarkaška reprezentacija SADDžoel EmbidNikola Batum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara