Birčević na korak od povratka u Partizan

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.01.21. | 09:36

Čeka se odluka Hirošimine uprave

Partizan je birao i na kraju izabrao. Posle nekoliko neuspelih pregovora sa internacionalcima čiji su klubovi ili zahtevali pozamašno obeštećenje, ili su samo odmahivalu rukom na ponude crno-belih, klub iz Humske je odlučio da se na poziciji krilnog centra pojača srpskim znanjem. Odluka je pala na Stefana Birčevića.

Želja je obostrana, a od realizacije je deli dozvola Hirošime Dragonflas s kojom srpski internacionalac ima ugovor. Ipak, japanski klub, s kojim je Birčević nedavno potpisao ugovor, ne bi trebalo da pravi problema oko raskida.

Izabrane vesti

Naime, prema odluci tamošnjih vlasti, zbog pandemije korona virusa (najmanje) mesec dana zabranjen je ulazak u Japan i tako je praktično onemogućeno Birčeviću da se priključi (nesuđenim) saigračima. Zbog toga uprava Hirošime razmišlja da oslobodi ugovorne obaveze krilnog cenrta, što otvara mogućnost Partizanu da ga vrati u svoje redove.

Ukoliko se ovo ostvari, iskusni košarkaš će obući crno-beli dres treći put.

Prethodno, za Partizan je dobitovao u sezoni 2016/2017 u kojoj je imao prosek od 12,52 poena, 5,73 skoka i 1,1 asistencija na 60 utakmica u tri takmičenja (ABA liga, Superliga, Liga šampiona).

Birčević se drugi put vratio u Humsku u leto 2019. i bio deo ekipe koja je osvojila Superkup ABA lige i Kup Radivoja Koraća, ali i koja je pre prekida sezone zbog korana virusa izborila pol poziciju u plej-ofu regionalnog takmičenja, te ostvarila najbolji rezultat od svih pred početak završnih rundi u Evrokupu.

Na kraju najuspešnije sezone crno-belih u post-Vujoševićevoj eri, dve strane su se razišle. Posle nekoliko meseci bez adekvatnog angažmana Birčević je potpisao s Borcem, ali se odmah pojavila konkretna ponuda Hirošime. Prihvatio je, spakofvao kofere, čekao japansku vizu. Ipak, pomenuta situacija u Japanu nije mu dozvolila da ga ogreje košarkaško sunce u Zemlji izlazećeg sunca, što će iskoristirti Partizan.


tagovi

Stefan Birčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara