Aleksander Balcerovski (©MN Press)
Aleksander Balcerovski (©MN Press)

Bivši centar Mege proglašen za najboljeg mladog igrača Evrokupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.04.23. | 15:07

Aleksandar Balcerovski, Zvezda u usponu drugorangiranog evropskog takmičenja - drugi put

Talentovani centar Gran Kanarije, Aleksandar Balcerovski, proglašen je, glasovima trenera, za Zvezdu u usponu Evrokupa. U konkurenciji su se uz poljskog reprezentativca nalazili igrači koji su imali manje od 22 godine do prvog jula, pred početak tekuće sezone, a drugi je u glasanju završio košarkaš Pariza, Žuan Begaran.

Za Balcerovskog, koji je deo minule takmičarske godine proveo u dresu Mege, ovo je drugo priznanje za najboljeg mladog igrača drugorangiranog evropskog takmičenja, pošto je istu nagradu osvojio i 2021. godine (leto pre dolaska u Megu). S ozbirom da je prošle godine priznanje završilo u rukama Kalife Diopa, ovo je treća godina zaredom da ga dobijaju košarkaši tima sa Kanara.

Izabrane vesti

Mladi Poljak je pomogao ekipi Jake Lakoviča da se domogne finala sa prosekom od 8,8 poena i 3,7 skokova, uz prosečan indeks 10,8. Treći je bio u ligaškom delu sezone prema preciznosti unutar linije 6,75 sa 72,8 odsto, dok je trojke gađao sa 40,9 odsto preciznosti.

S ozbirom da je igrao ispod 17 minuta po meču, kada se uzme njegov učinak na 40 minuta, Oleg je bio drugi prema poenima (20,9), indeksu (25,6) i blokadama (2,4) među konkurentima za laskavu nagradu.

Balcerovski je tako postao tek drugi igrač koji je dva puta proglašen za najboljeg mladog igrača Evrokupa, posle Bojana Dubljevića (2013. i 2014).

Poljski reprezentativac je profesionalnu karijeru otpočeo u Las Palmasu 2017. godine, a u Megi je igrao na pozajmici. Sredinom sezone 2021/22 se vratio u Gran Kanariju, nakon što je u ABA ligi prosečno beležio 8,6 poena i 5,5 skokova.


tagovi

Aleksander BalcerovskiGran Kanarija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara