Brajan Angola (©fiba.basketball)
Brajan Angola (©fiba.basketball)

Bivši igrač Partizana Angola postaje deo ambiciozonog projekta u Istanbulu

Vreme čitanja: 1min | ned. 24.07.22. | 13:48

Kolumbijac na pragu Galatasaraja

Iako je minulog leta potpisao dvogodišnji ugovor sa AEK-om, Brajan Angola je zvanično napustio Atinu. Dve strane su se sporazumno rastale, ali kolumbijski košarkaš neće dugo čekati na novi angažman. Kako prenosi Eurohups, bivši igrač Partizana već ima dogovor sa ekipom Galatasaraja.

Ovaj 28-godišnji šuter je posle kratke epizoda u Partizanu solidnim partijama u Izraelu skrenuo pažnju grčkog kluba. Bio je jedan od boljih pojedinaca u redovima Atinjana minule sezone sa prosekom od 13,2 poena, četiri skoka i 2,8 asistencija po utakmici.

Izabrane vesti

Ipak, upisao je samo 20 nastupa, pošto je imao i određenih srčanih problema zbog virusa korona. Na sreću brzo se oporavio i spreman je za nove izazove koji ga očekuju u Turskoj.

U Istanbulu se stvara kvalitetan tim koji će bez sumnje biti jedan od glavnih kandidata za osvajanje FIBA Lige šampiona. Andreas Pistiolis, dugogodišnji saradnik Dimitrisa Itudisa, preuzeo je ekipu u finišu minule sezone, nanizao 10 pobeda i dobro namučio Anadolu Efes u polufinalu turskog plej-ofa.

Ovog leta je dobio priliku da skroji ekipu po svom ukusu, a pre Angole su redove Galatasaraja pojačali i bivši igrač Mege i Crvene zvezde Dilan Enis, kao i Rejmar Morgan, Džehajve Flojd, Mahir Agva, Muhajmin Mustafa i Junus Sonsirma.


tagovi

KK AEKKK GalatasarajBrajan AngolaKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara