Nejt Volters (©Starsport)
Nejt Volters (©Starsport)

Bivši košarkaš Crvene zvezde bez kluba: Nejt Volters napustio Panatinaikos

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 15:05

Amerikanac se očekivano rastao sa Zelenima

Posle još jedne razočaravajuće sezone, Panatinaikos je krenuo u ozbiljnu rekonstrukciju. Ergin Ataman je preuzeo trenersku klupu, Sani Bečirović poziciju sportskog direktora, a već su angažovana i prva pojačanja. Počeli su polako i da odlaze igrači.

Prvo su se Zeleni zahvalili Parisu Liju, iako je bio među najboljima u protekloj takmičarskoj godini, a za njim je otišao i Nejt Volters.

Izabrane vesti

Bivši plejmejker Crvene zvezde nije imao najbolju sezonu u Atini. Mučile su ga i povrede, pa je upisao 23 nastupa u Evroligi i prosečno beležio 7,9 poena, uz 2,9 asistencija i 2,3 uhvaćene lopte. U Grčkoj je bio na proseku od 6,1 poena, 3,1 uhvaćene lopte i 2,6 asistencija.

Ovaj 32-godišnji košarkaš je pre decenije biran kao 38. pik na NBA draftu od strane Vašington Vizardsa, ali je trejdovan u Milvoki. Igrao je za Bakse i Nju Orleans, potom i u Razvojnoj ligi, da bi leta 2015. stigao na Stari kontinent i potpisao za Bešiktaš.

Posle sezone u Turskoj, Volters je prvi put stigao na Mali Kalemegdan i osvojio titulu u ABA ligi, Superligi i Kup Srbije. Vratio se potom u NBA, kratko bio u Juti, a od 2018. je ponovo u Evropi. Preko Šalona, Žalgirisa, Makabija, Uniksa i Crvene zvezde stigao je i do Panatinaikosa.

Očekuju se još brojni odlasci iz Atine, ali i hrpa novih pojačanja. Već su stigli Kostas Adetokunbo, Dimitris Moraitis, Luka Vildoza i Matijas Lesor.


tagovi

Nejt VoltersKK PanatinaikosKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara