Jaka Blažič (©Mozzart Sport / Nikola Mikić)
Jaka Blažič (©Mozzart Sport / Nikola Mikić)

Blažič: Kanada voli da igra odbranu; Dragić: Tukli Luku i provocirali reakciju

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 18:06

“Ne radim za Fibu, ne znam gde nađu takve sudije. Moraju da pogledaju više klipova i vide šta rade. To što se desilo, moramo da ostavimo za nama. Moramo da igramo košarku, ne da se bavimo sudijama“, kaže košarkaš Cedevita Olimpije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Poraz od Kanade teško je pao Slovencima (89:100), a posebno se stiče utisak razočaranja zbog toga što je sudijska trojka dozvolila Dilonu Bruksu i ostalima da “prebiju“ Luku Dončića i tako kod njega izazovu nervozu i reakcije zbog čega je na kraju isključen.

Izabrane vesti

Jaka Blažič kaže da je veliku prevagu odnela treća deonica.

“Teška utakmica, prvo poluvreme smo počeli sjajno, igrali smo dobro, bili sa pravom energijom i motivacijom. U drugom poluvremenu smo pali, počeli da pravimo greške i na koncu je to donelo prednost Kanadi. Oni su to iskoristili i napravili veliku razliku. Težak poraz za nas“, rekao je Blažič i dodao:

“Ponosni smo na našu borbu, na to što smo svi dali 100 odsto“.

Neizbežna tema bilo je sve ono što je Dončić pretrpeo...

“Luka je vrlo emotivan i voli da igra za reprezentaciju. Neko ga provocira stalno, a niko da ga zaštiti iz sudijske trojke, pa je reakcija očekivana. On je naš najbolji igrač, svaki napad dobija udarce i na kraju se desilo što se desilo“.

Kakav savet može da pruži Srbiji pred polufinale (petak, 10.45)?

“Oni imaju tim sa mnogo NBA igrača, ali vole da igraju odbranu što je atipično za timove sa toliko NBA košarkaša. Vole da igraju fizički, na to morate da odgovorite, ali i da gradite strpljivo napade. Srbija može da se nosi sa Kanadom i želim joj sve najbolje“.

Zoran Dragić je bio oštar u oceni da sudijska trojka Vaskez – Maconi – Salinš nije uradila svoj posao.

“Ne radim za Fibu, ne znam gde nađu takve sudije. Moraju da pogledaju više klipova i vide šta rade. To što se desilo, moramo da ostavimo za nama. Moramo da igramo košarku, ne da se bavimo sudijama“.

O utakmici...

“Dobro smo igrali prvi deo, bili sa dobrom odbranom. Bilo je nekih grešaka sudija, ali presudna je bila treća četvrtina, gde smo izgubili dve-tri lopte na prvom dodavanju. To je uticalo da steknu prednost i odvoje se od nas. Posle toga je teško kada si u zaostatku i moraš da juriš rezultat“.

Fizički pristup Kanade, čak i preko granice faula, izbacio je Sloveniju iz takta.

“Mi smo probali da se smirimo što smo više mogli. Dobro su se pripremili i udarali su ga, to je jedino što su mogli, da ga isprovociraju. Nažalost, sudije nisu uradile svoj posao, morali smo da igramo bez Luke kada je isključen“.


tagovi

košarkaška reprezentacija SlovenijeJaka BlažičZoran DragićMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara