Bobi Marjanović promašio trojku za pobedu, Dončić opet nervozan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 06:47

Kari blistao protiv Kingsa, Bjelica blizu dabl-dabla za 16 minuta,

Najzanimljiviji meč večeri u NBA predsezoni su odigrali Dalas i Minesota, a na kraju su Vulvsi slavili posle produžetka 129:127.

Dalas je dobro počeo i potom su šansu dobili rezervisti koji nisu mogli da zaustave Karla Entonija Taunsa i rukija Entonija Edvardsa pa su prokockali vođstvo. Kada je trener Karlajl vratio startere, Dalas je na krilima Dončića preokrenuo na 68:61 na kraju poluvremena.

Izabrane vesti

Na početku drugog poluvremena Entoni Tauns je ušao u problem sa faulovima i većinu meča do kraja presedeo na klupi. Dalas je imao velikih 98;83 na kraju treće četvrtine zahvaljujući Dončiću i Hardaveju Džunioru. U poslednjem kvartalu su šansu opet dobili rezervisti i bolje su se opet snašli Minesotini koji su izjednačili 112 sekundi do kraja. Teri je promašio šut za pobedu i ušlo se u produžetak.

Dalas je u produžetku igrao sa Marjanovićem i rukijima u petorci. Srbin je tada zaključao reket za Minesotu koja je promašila penale za pobedu. Dalasu se ukazala šansa da pobedi, Marjanović je šest sekundi pre kraja šutirao trojku ali je lopta iskočila iz obruča.

Dončić je sa 20 poena bio najefikasniji u Dalasu, ali je pokazivao nervozu i drugi put u predsezoni dobio tehničku grešku zbog nezadovoljstva suđenjem što nije baš čest slučaj. Nije ga išao ni šut pošto je promašio svih šest trojki pa je i to možda bio uzrok nervoze. Hardavej je dodao 18 poena, Marjanović je ubacio šest poena za devet minuta. Na drugoj strani je najefikasniji bio Entoni Tauns sa 20 poena.

Golden Stejt Voriorsi su pobedom nad Sakramentom 113:109 završili sa mečevima u predsezoni NBA lige. Stef Kari je ubacio 29 poena za isto toliko minuta i bio junak pobede.

Držali su se Kingsi u prvom poluvremenu i na odmor otišli sa samo tri poena zaostatka (62:62) a onda se u trećoj četvrtini razigrao Kari i sa 17 poena zasuo koš Sakramenta za nedostižnih 17 poena razlike. Trojke je šutirao 6/13, dodao još šest skokova i tri asistencije. Dobro su ga ispratili Vigins sa 19 i novajlija Oubre sa 22 poena.

Treba istaći da Drejmnod Grin i ruki Džejms Vajsman nisu igrali zbog korona virusa. Voriorse u četvrtak očekuje prvi zvanični duel u sezoni protiv Durantovog Bruklina. Biće to prvi okršaj Golden Stejta protiv njihove bivše zvezde otkako je napustio Ouklend. Nemanja Bjelica je u timu Kingsa za 16 minuta upisao 10 poena i osam skokova.


tagovi

Boban MarjanovićNemanja BjelicaStef KariLuka Dončić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara