Bogdanović protiv Amerikanaca (© Reuters)
Bogdanović protiv Amerikanaca (© Reuters)

Bogdan Bogdanović: Igranje za reprezentaciju mi pomaže da se spremim za NBA sezonu

Vreme čitanja: 1min | pet. 28.04.23. | 21:25

Bek Atlante vidi Mundobasket kao prednost uoči nastavka klupskih obaveza

Prošlog leta odsutan opravdano, ovog prisutan namerno. Biće Bogdan Bogdanović na raspolaganju Svetislavu Pešiću za Mundobasket, što je i sam potvrdio pre nekoliko dana, a od priprema u opremi reprezenatcije Srbije i učešću na najvećoj planetarnoj smotri korist bi trebalo da ima i Atlanta.

Bar tako rezonuje bek Jastrebova, pošto smatra da će neprestano biti u ritmu, što kroz treninge, što kroz kontrolne utakmice, učešće na pripremnim turnirima, naposletku i na ono u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Izabrane vesti

Kad se sezona za njegovu Atlantu okončala eliminacijom od Bostona u četvrtfinalu Istočne konferencije, novinari su ga pitali hoće li leto posvetiti selekciji Srbije, a Bogdan nije imao dilemu.

To mi pomaže da se spremim za NBA sezonu. Sviđa mi se što to (igranje za reprezentaciju, op. au) mogu da iskoristim kao prednost“, pojasnio je Bogdanović, imajući u vidu činjenicu da naredni ciklus u Sjedinjenim Američkim Državama počinje tek u oktobru i bilo bi pogubno za njega da pauzira pola godine.

Žreb za sastav grupa na narednom Prvenstvu sveta biće upriličen u Manili u subotu od 13.30, a zasad se zna da Srbija ne može da igra u prvoj fazi sa Francuskom, Slovenijom i Litvanijom.

Mundobasket je na programu od 25. avgusta do 10. septembra.


tagovi

NBA ligaAtlantaAtlanta HoksBogdan Bogdanovićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasketMundobasket 2023Žreb za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara