Lenard i Bogdanović (© AFP)
Lenard i Bogdanović (© AFP)

Bogdan prvi rezervista NBA lige preko 700 poena: Ponekad je nemoguće čuvati Lenarda i Vestrbuka

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.02.24. | 05:31

Klipersi šutirali trojke 60 odsto, prekinut dobar niz Atlante

Ima dana kad ni najbolji šesti igrač NBA lige ne pomaže. Štaviše, utisak je da ni Stefon Kari ili Kevin Durant ne bi bili previše od koristi Atlanti naspram zahuktalog sastava Los Anđeles Klipersa, koji je u Džordžiji delovao kao kaznena ekspedicija, kojoj ni Bogdan Bogdanović nije uspeo da se suprotstavi, uprkos pojedinim kvalitetnim sekvencama.

Tim iz Kalifornije je dobio 149:144, tako što je odigrao impresivano u napadu i drugim najefikasnijim izdanjem u sezoni se učvstio na trećem mestu tabele Zapadne konferencije. Stekao se utisak da bi svaki put kad bi gosti šutnuli ka košu lopta prošla kroz mrežicu. O tome svedoči podatak da su imali 60 procenata pogodaka za tri poena (21 od 35), čime su neutralisali generalno fino ofanzivno izdanje Jastrebova (trojke 51 odsto). Pimera radi, da su ubacili 144 poena na šest od minulih sedam mečeva koje su izgibili – bili bi pobednici. Ovako im je samo ostalo da čestitaju gostima.

Izabrane vesti

Pre svih Kavaju Lenardu, koji se zaustavio na 36 poena (pet trojki), od kojih je 11 spakovao u poslednjoj četvrtini kad se domaćin nadao da bi mogao do pete uzastopne pobede. A nije, jer je Lenard imao fantastičnog saradnika u liku Džejmsa Hardena, koji je doprineo dabl-dabl učinkom (30 poena, deset skokova). A u pojedinim trenucima gosti su baš „pucali“ od želje da u igri „jedan na jedan“ pokažu šta mogu, što se primetilo u direktnim obračunima Kavaja Lenarda i Rasela Vestrbuka sa Bogdanom Bogdanovićem.

Bez obzira što u odbrani nije uspevao da im parira, srpski reprezentativac je napadački bio na nivou. Ubacio je 16 poena i ostvario šest asistencija, mada ni to nije vredelo, iako je Atlanta imala trojicu igrača koji su prebacili granicu od 20 poena: Deandre Hantera (27), Tre Janga (25) i Dežontea Marija (21).

Kako god, Bogdanoviću za utehu ostaju podaci koji pokazuju da je koristan za tim. Prvi je košarkaš ove sezone koji je po ulasku s klupe nadmašio marginu od 700 poena, a ono po čemu ga navijači Atlante najviše pamte, a stručnjaci vrednuju, jeste šut sa distance. Opet je bio na zadovoljavajućem nivou, pogodio je četiri trojke, a prva je značila da je nastavio impresivan niz i sad ima 59 vezanih utakmica u NBA ligi na kojima je pogađao makar jednom van linije. Dosad je ubacio 151 trojku, svega tri manje od timskog kolege Janga, što znači da je u tom parametru drugi na Istoku. Mada, važnije je i njemu gde će tim završiti, a trenutno je baš na granici doigravanja.

Ni drugi Srbin koji se pojavio u NBA u noći između ponedeljka i utorka nije imao razlog za zadovoljstvo, pošto je Toronto trenera Darka Rajakovića ubedljivo poražen u Nju Orelansu (100:138), uz čak 41 poen Brendona Ingrama.

NBA LIGA, REZULTATI I STRELCI

Šarlot – LA Lejkers 118:124

/Bridžis 33 – Rasel 28/

Klivlend – Sakramento 136:‚10

/Mičel 29 – Barns 22/

Filadelfija – Dalas 102:118

/Ubre 19 – Irving 23/

Atlanta – LA Klipers 144:149

/Hanter 27 – Lenard 36/

Bruklin – Golden Stejt 98:109

/Tomas 18 – Kari 29/

Nju Orleans – Toronto 138:100

/Ingram 41 – Dik 22/


tagovi

NBA ligaAtlantaAtlanta HoksLos Anđeles KlipersBogdan BogdanovićKavaj LenardRasel Vestbruk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara