Bogdan Bogdanović (©MN press)
Bogdan Bogdanović (©MN press)

Bogdanović: Voleo bih da zaigram sa Jokićem ponovo u reprezentaciji, on sve čini boljim

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.06.23. | 14:00

“Nadam se da će me pozvati selektor“, s osmehom će Bogdan

Na mestu na kojem je napravio neke od prvih košarkaških koraka, Bogdan Bogdanović otvorio je sedmi košarkaški kamp pod nazivom "Locker Room Talks" .

Teren za basket pored Osnovne škole "Pavle Savić" u Mirijevu obasjalo je sunce, a okupio se i veliki broj mališana kako bi pozdravili reprezentativca Srbije i upili koji savet od jednog od najboljih srpskih košarkaša i člana Atlanta Hoksa u NBA - i možda krenuli njegovim koracima.

Izabrane vesti

“Zahvalio bih se glavnom sponzoru Adidasu i školi 'Pavle Savić' što su nam izašli u susret. Mi smo kroz fondaciju prošle godine obnovili teren, ove smo iskoristili situaciju i napravili priču sa kampom ovde. S obzirom da nemam toliko vremena, malo je kraći, ali našli smo vremena za decu, da im posvetimo malo pažnje i ukažemo na svest o sportu i druženju, košarci. Sve u vidu zabave“, izjavio je Bogdanović.

Novinari su podsetili šutera Atlante kako je nedavno je o Nikoli Jokiću rekao da je imao prednost u tome što nije igrao za večite, iako to baš nije tako izgovorio...

“To je izvučeno iz grubog konteksta, ali svi znaju šta sam hteo da kažem. Izuzetno smo ponosni na njega i ono što je učinio. Pokazalo se kao izuzetno važno kroz istoriju. Nadam se da će naši klinci to prepoznati i iskoristiti, ne samo u košarci nego i drugim sportovima ili životnim putevima, da izaberu svoj način i gledaju svoj put do uspeha“.

O očekivanjima u finalnoj seriji ABA lige, gde Partizan Mozzart Bet vodi sa 2-1 u seriji...

“Očekujem da Partizan pobedi, mislim da su bolja i iskusnija ekipa i nadam se da će da osvoje titulu“.

Planovi za leto vezani su za reprezentaciju...

“Nadam se da će me pozvati selektor“, s osmehom će Bogdan.

Bogdanović je bio u Majamiju i gledao obe utakmice Denvera protiv Hita, pa je izneo svoje utiske o važnim pobedama na putu do prstena.

“Bilo je fenomenalno, kada se gleda spolja, a prvi put mi je bio da gledam spolja i obratim pažnju kako se igra, osetio sam se kao deo Jokićeve ekipe. Denver je napravio porodičnu atmosferu, bilo je tu dosta porodica igrača, kao i Jokićeva porodica, naravno. Bilo je sjajno. Drago mi je samo što su pobedili obe utakmice, što im nisam bio maler“.

Svi jedva čekaju da ponovo vide Bogdanovića i Jokića zajedno u reprezentaciji Srbije...

“To mi deluje lepo. Nadam se da će to da se desi“, kaže srpski as i dodaje:

“On sve čini boljim, glupo je pričati o tome. On je košarkaš koji nenormalno dobro kontroliše igru i to radi lagano, uči te stvarima koje samo on vidi. Nema svako tu moć, da kontroliše igru kao on. Olakšao bi ti sve 100 odsto“.

U momentu kada se bude priključio reprezentaciji na pripremama proći će skoro tri meseca bez utakmice...

“Što sam stariji, sve mi više treba odmora, da se spremim posle i vidim sa porodicom, prijateljima... Vremena nikad dosta“.

Da li razmišlja možda o trejdu iz Atlante, da ode u franšizu gde bi imao veće šanse za prsten?

“O tome sam možda obraćao pažnju tokom prve dve godine u NBA ligi, da li će biti trejd ili ne. Posle toga se navikneš, to je deo posla, imaju ljudi koji se bave tim stvarima, ti radiš svoju priču, igraš basket i uživaš. Svašta može da se desi. Meni se nije desilo, ali imaš saigrače kojima jeste i razmišljaš kako on mora da se seli i sve ostalo. Zasad ide sve kako treba u Atlanti, zadovoljan sam, igram ulogu koju treba da igram i to je to“.



tagovi

Bogdan Bogdanovićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023Atlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara