Pau Gasol (©AFP)
Pau Gasol (©AFP)

Bomba! Pau Gasol u Barseloni do kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.02.21. | 16:18

Želi da bude spreman za OI

Detonacija iz Španije! Najbolji košarkaš u istoriji te zemlje Pau Gasol (40) igraće u Barseloni do kraja sezone.

Vest je objavio Mundo Deportivo, koji tvrdi da su se dve strane sve dogovorile i da će se Gasol uskoro pridružiti novim klupskim drugovima na treninzima. Barselona je i ranije pokušavala da ga dovede, ali je Pau imao želju da jočš potraje u NBA ligi. Sada je ključna stvar za dogovor to što želi da bude u takmičarskoj formi za Olimpijske igre u Tokiju, gde će se, verovatno, oprostiti od košarke.

Izabrane vesti

Gasol je počeo seniorsku karijeru u Barseloni pre 20 godina i znalo se da ako odluči da se posle bogate NBA karijere vrati u Evropu, da će to biti u crveno-plavi tabor katalonskog giganta.

Barselona je dobila kolosalno pojačanje u reketu, mada će biti potrebno malo vremena španskom veteranu da uđe u formu, jer dugo nije igrao, još od sezone 2018/19 kada je skupio svega tri nastupa za Milvoki Bakse.

Krštenica mu je ionako žutela, a dodatni problem mu je napravila povreda metatarzalne kosti stopala u martu 2019. nakon koje nije uspeo da se vrati na pređašnji nivo. Gasolov poslednji klub bio je Portland, čiji je član bio od 25. jula do 20. novembra 2019. a otišao je bez odigrane utakmice.

U prebogatoj karijeri Pau Gasol je prvo sa Barselonom osvojio sve domaće trofeje, dok je u NBA ligi dva puta bio šampion sa Lejkersima, bio je Novajlija godine 2002, šest puta je igrao na Ol staru... Sa reprezentacijom Španije je bio i svetski i evropski prvak. 


tagovi

Pau GasolKK BarselonaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara