©Foto: ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic
©Foto: ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Borac izbegao ispadanje iz ABA lige: Čačanima pobeda u podgoričkoj drami sačuvala život

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.04.23. | 20:47

Budućnost imala šut za produžetak, ali Grin promašajem ostavio rivala u borbi za opstanak (87:85)

Košarkaši Borac Mozzarta uspeli su da u neizvesnom duelu u Podgorici savladaju Budućnost (87:85) i da senzacionalnom pobedom izbegnu direktno ispadanje iz ABA lige.

Večerašnjim slavljem protiv trećeplasiranog kluba regionalnog takmičenja Čačani su napravili iskorak sa poslednje pozicije i produžili nade u opstanak u eliti za koji će se boriti kroz baraž sa drugoplasiranim klubom ABA 2 lige.

Izabrane vesti

Posle jučerašnjeg trijumfa MZT-a nad Cibonom (87:74) srpski predstavnik je uz mač nad glavom otputovao u prestonicu Crne Gore, ali se rezultatski imperativ ispostavio kao pokretač i dovoljan motiv za goste.

Da bi iz Morače mogli da se vrate sa dragocenim plenom Čačani su pokazali ravnopravnom borbom sa rivalom koji je već osigurao treće mesto pred plej-of bitke. Nije izostanak rezultatskog značaja uticao na pristup domaćina, ali je bez obzira na kvalitet protivnika ekipa Dejana Mijatovića uspela da uz dramu u završnici susreta stigne do pobede.

Iako je Borac Mozzart poslednje minute susreta dočekao sa osam poena prednosti, Budućnost je vrlo brzo istopila zaostatak, prišla na pola koša i nagovestila neizvesan rasplet. Pod pritiskom važnosti duela Čačani su nervozno ušli u završne minute susreta, vezali prazan hod od dva minuta, a onda je Boldvin sa dve rojke probudio goste koji su potom uspeli da neizvesnu i haotičnu borbu usmere u željenom smeru.

Marko Jagodić Kuridža je sa dva realizovana slobodna bacanja, a potom i ukradenom loptom, doneo priliku Podgoričanima da minut pre kraja utakmice dođu do izjednačenja, ali je Džej Džej Obrajan iskoristivši samo jedno od dva slobodna bacanja ponovo prepustio Borcu da sam odlučuje o sopstvenoj sudbini. Ipak, dužan domaćinu nije ostao Đorđe Gagić koji je posle promašenog prvog penala, (neplanirano) bio precizan, te je Budućnosti ostala 0,1 sekunda da izbori produžetak ili dođe do pobede. U akciji gostiju Grin je preuzeo odgovornost, šutirao za dva, ali nije uspeo da pomrsi planove rivala.

Posebno inspirisan u redovima pobedničkog tima bio je Hanter Hejl koji je postigao 25 poena, a glavnu podršku predstavljao mu je Diante Boldvin sa 16. Na drugoj strani pokretačku snagu predstavljao je Tre Bel Hajns koji je postigao 18 poena.

Posle pobede u prestonici Crne Gore, sedme u 26 kola, Borac je izbegao direktnu eliminaciju i poslao MZT u ABA 2 ligu zbog lošijeg međusobnog učinka.

Ipak, za opstanak u regionalnoj eliti Čačani će morati da savladaju drugoplasirani tim ABA 2 lige gde finale igraju Helios Domžale i Krka.

JADRANSKA LIGA - 26. KOLO

Petak:

MZT - Cibona 87:74

/Kefi 19 - Aranitović 13/

Subota:

Cedevita Olimpija – Mega 85:70

/Rebec 17 - Đurišć, Rori 16/

Budućnost - Borac Mocart 87:85

FMP Železnik – Mornar Bar 101:76

/Mening 27 - Vranješ 13/

Ponedeljak:

18.00: Zadar – Partizan Mozzart Bet

20.00: Crvena zvezda – Split

Utorak:

18.00 Igokea – Studentski Centar



tagovi

Borac MozzartKK BoracABA ligaKK Budućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara