Duda Sanadze protiv Cedevita Olimpije (©ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)
Duda Sanadze protiv Cedevita Olimpije (©ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Borac pokazao zube u Stožicama, ali ostao kratak u završnici

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.04.22. | 18:51

Čačani odigrali veoma dobar meč protiv velikog favorita

Nisu se čačanskom Borcu davale velike šanse u odloženom susretu 15. kola ABA lige u Ljubljani. Za rivala je imao tim koji je do tekuće sedmice bio u seriji od 18 pobeda, a onda ga je iznenada savladala Cibona. Nadali su se u Šumadiji da bi mogli da ponove uspeh Zagrepčana, bili su veoma blizu, ali je Cedevita Olimpija ipak odbranila domaći teren i slavili u penal završnici - 83:80.

Borac je ostao na osam trijumfa, jednim manje od Mege Mozzart, ali i dalje ima priliku da nadmaši četu Vladimira Jovanovića, jer do kraja igra još dve utakmice, a Mega jednu. Ukoliko ostane najslabije plasirani srpski tim u ABA ligi, moraće za mesto u elitnom rangu da se bori sa ekipom Zlatibora. Sastav iz Čajetine igra finale ABA 2 lige i kakav god da bude njegov ishod moraće sa najlošije rangiranom ekipom iz društva najboljih da igra baraž, jer Srbija već ima maksimalan broj predstavnika u najkvalitetnijem regionalnom šampionatu. Cedevita je pobedom i matematički obezbedila četvrto mesto pred doigravanje i igraće sa Igokeom u četvrtfinalu.

Izabrane vesti

Vodio je domaćin većim delom susreta, ali mu Borac nije davao da se opusti. Fantastičnu prvu četvrtinu je dobio sa 30:24, na veliki odmor otišao sa 12 poena viška. U drugom poluvremenu su puleni Marka Marinovića podigli broj obrtaja i počeli da tope zaostatak. Sveli su ga na samo pola koša posle dva pogođena penala Radovana Đokovića na šest sekundi do kraja. Morao je Borac ipak odmah da pravi faul, a Cedevita je poslala loptu u ruke pravom čoveku - Jaki Blažiću. Reprezentativac Slovenije je pogodio oba penala, da bi Ivan Marinković iz očaja u poslednjim sekundama pokušao da izbori produžetak, ali nije bio precizan.

Blažić je na kraju bio i najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 20 poena (22 indeks). Ispratio ga je Jogi Ferel sa 17, dok je Edo Murić dodao 13 poena. Alen Omić je ubacio samo sedam, ali je imao i devet skokova i indeks 20, te je jasno da je dao veliki doprinos.

U ekipi iz Čačka izdvojio se Duda Sanadze. Gruzin je odigrao najbolji meč u sezoni i za 27 i po minuta ubacio 20 poena. Odmah iza njega Hanter Hejl sa 18, dok je 15 ubacio Marko Pecarski.

ABA LIGA - ODLOŽENI MEČEVI 15. KOLA

Subota

Cedevita Olimpija - Borac 83:80

/Blažić 20 - Sanadze 20/

19.00: (1,17) Mornar (20,0) Krka (5,50)

21.00: (2,15) Budućnost (14,5) Crvena zvezda (1,80)

Ponedeljak

18.00: Zadar - Studentski centar

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Borac ČačakCedevita OlimpijaABA ligaDuda SanadzeRadovan ĐokovićHanter HejlJaka Blažić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara