(Photo: Krka/Drago Perko/kosarka.si)
(Photo: Krka/Drago Perko/kosarka.si)

Borac se iz Novog Mesta vraća na lovorikama nakon važne pobede protiv Krke

Vreme čitanja: 4min | pon. 15.03.21. | 20:06

Trijumf Čačana kao rođenendanski poklon za trenera Marinovića!

U okviru 21. kola ABA lige, a po drugi put u tekućoj sezoni, košarkašku veštinu ogledali su dugogodišnji znanci, Krka iz Novog Mesta i čačanski Borac. Nakon što je semafor označio kraj susreta, vrlo važan trijumf je zabeležio tim Marka Marinovića, koji je slavio ubedljivim rezultatom 74:94 (24:18; 18:26; 22:27; 10:23). Bio je to odličan poklon za stratega čačanskog tima, koji baš danas slavi svoj 38. rođendan. Takođe, ovom pobedom Borac je dobrano poboljšao svoju šansu za opstanak pred odlučujući period u jadranskoj ligi.

Prve poene na susretu upisao je domaći tabor preko Vučetića. Nije proteklo previše vremena, a na drugoj strani je isto učinio Nerandžić. Valja primetiti da su igrači oba tima dosta promašivali u uvodim minutima, što i ne čudi toliko, ako se uzme u obzir važnost meča. Zbog toga je i trema radila svoj posao. Klupu Borca dobrano je obradovala prva trojka novajlije Sanadzea u crveno-belom dresu. Međutim, ni domaćin nije posustajao, već je odgovorio preko Vučetića istom merom. Treba reći da tokom prvih 10 minuta nikome nije pošlo za rukom da se nametne kao vodeći tim. Smenjivali su se Krka i Borac u vođstvu, ali niko nije uspeo da na svoj konto zabeleži značajniji iznos koševa. Ipak, pred kraj četvrtine je Krka prebacila prednost na svoju stranu semafora zahvaljujući trojkama Stipčevića i Kamfora, što joj je ulivalo kakvo-takvo samopouzdanje pred početak drugog kvartala.

Izabrane vesti

Borac nije hteo da dopusti da se Krka značajnije odlepi, već je preko Nerandžića i Todorovića napravila mini-seriju 4:0 na početku druge četvrtine. Nalet gostiju prekinuo je Lapornik pogotkom za dva. Sledili su ga još neki saigrači, pa je Krka munjevito došla do plus osam (30:22), što je bilo najveće vođstvo do tada. Naravno, trener Marinović je odmah pozvao svoje igrače na klupu. Očekivao se odgovor Borca. Polako, ali sigurno, uspevao je gostujući sastav da topi kapital domaćina. Poenima pre svih Smita, ali i još nekolicine košarkaša Borac je prvo anulirao zaostatak, da bi zatim i poveo (36:39). Potez je bio na treneru Krke, koji je zatražio tajm aut kako bi prekinuo seriju protivnika. Ubrzo je pogodio Kamfor, pa je Krka mogla malo da odahne. Ipak, Borac je do odlaska na veliki odmor poenima Džonsa i Kočovića zadržao prednost. Ako se uzme u obzir u kakvoj se poziciji Borac nalazio polovinom deonice, mogao je da bude i više nego zadovoljan rezultatom koji je glasio nakon 20 minuta košarke.

Drugo poluvreme započelo je novom trojkom Sanadzea. Već u sledećem napadu Kamfor je uzvratio na identičan način. Bilo je jasno da su oba tabora u drugo poluvreme ušla sa pregršt motiva. Ali usledio je period u kom su igrači Borca za kratko vreme izašli iz bonusa. Međutim, to ih nije poremetilo, već su nastavili započet posao, pa su povećali suficit na plus sedam (48:55). Dakako, trener Anzulović je ponovo posegao za minutom odmora. Ali usledio je šok za domaćina, jer su gosti munjevitom serijom 7:0 pobegli na plus 14 (48:62). Igrao je Borac kako je Marinović samo poželeti mogao. Razume se, nije se Krka predavala, već je na sve načine pokušavala da se vrati u susret. Ali najviše što je uspela bilo je da priđe na jednocifreni zaostatak (64:71). Borac je imao kontrolu meča, što je obećavalo pred odsudni deo utakmice.

Borac odlično započinje poslednji deo igre, jer je Todorović ubacio novu trojku. Sledio ga je Džons, koji je svom timu doneo maksimalnih +13 (64:77). Klupa Krke nije videla drugo rešenje nego da ponovo pozovo igrače na minut namenjen za konsultacije. Ali pošto je nastavljena šuterska rapsodija Borca, domaćin nije uspevao u nastojanju da umanji deficit. Štaviše, posle poena koje je ubacio Smit Čačani su posedovali fenomenalnih +23 (71:99). Prosto rečeno, nije bilo leka za sjajnu igru Borca, koji je sigurnim koracima išao ka petoj pobedi u ABA ligi. Istina, Krka do kraja nije istakla belu zastavu, već je nastavila da pruža otpor. Ali domaćin se odavno nije ništa pitao, već isključivo Borac, koji fantastičnom igrom u drugoj četvrtini, kao i čitavom drugom poluvremenu zabeležio zlata vrednu pobedu na gostovanju u Sloveniji. Takođe, ovim trijumfom Borac se više nego adekvatno revanširao Krki za poraz u prvom delu sezone u dvorani kraj Morave.

Borcu sledi novi izazov već krajem ove sedmice. Naime, u subotu će u dvorani kraj Morave ugostiti Igokeu. Taj meč je zakazan za subotu 20. mart, a početak susreta je u 19 časova.

Krka: Stergar, Kamfor 26, Stipčević 13, Vrabac 2, Barič 2, Kosi, Škifić 7, Škedelj 8, Lapornik 2, Rebec, Vučetić 8, Milovanović 6.

Borac: Smit 13, Sanadze 16, Miletić 6, Gavrilović, Kočović 5, Nerandžić 8, Karapandžić, Novaković 9, Džons 20, Todorović 11, Čarapić 6.

Đurđe Mečanin/Nikola Minović

djurdje.mecanin@mozzartbet.com



tagovi

KK Borac ČačakKrka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara