Borac se učvrstio u vrhu domaće lige

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.01.19. | 21:02

Ponovo najbolji Radovan Đoković

U derbiju KLS - a u dvorani kraj Morave su se sastali Borac i Novi Pazar. Od prvog sudijskog zvižduka veliku borbu na parketu je pratilo gromoglasno navijanje sa tribina. Kao što su se igrači nadmetali u košarkaškom znanju, tako se i publika oba tima takmičila ko je bolje da bodri svoj tim. Naravno, Čačani su dobrano  prednjačili na oba fronta, pa su nakon 40 minuta ostvarili važnu pobedu, i to rezultatom 84:72.

Što se tiče samog meča, velika borba je vođena tokom dobrog dela prve deonice. Oba tima su igrala čvrstu odbranu, tako da u početku nije viđeno previše koševa. Međutim, polovinom četvrtine Borac je dodao gas, vezao sedam poena, što je primoralo trenera Olivera Popovića da traži tajm aut. Ali isti nije doneo bitniju promenu, jer je domaćin nastavio da drži protivnika na pristojnom odstojanju. Čak je poenima Radovana Đokovića uz zvuk sirene Borac pobegao na +11 (25:14). Bilo je to najveće vođstvo Čačana u prvom desetominutnom periodu.

Izabrane vesti

Drugi kvartal otvorio je kapiten Marko Marinović sjajnim prodorom i polaganjem. Zatim je pogodio i za tri, čime je svoj tim odveo na +16 (30:14). Činilo se da domaćin polako uspostavlja kontrolu utakmice. Nakon trojke Kočovića kojom je Borac poveo sa 19 razlike kormilar Novog Pazara je potražio tajm aut, smatrajući to jedinim rešenjem. Ali to mu nije mnogo pomoglo, jer je Borac do poluvremena znalački sačuvao dvocifrenu prednost.

Tokom čitavog drugog poluvremena Pazarci su pokušavali da sustignu prednost Borca i tako promene stanje na terenu. Prišli su na 12 koševa zaostatka (60:48), ali to je bilo sve. Težnja gostiju se na kraju ispostavila kao jalov posao. Borac je suviše kvalitetna i iskusna ekipa da bi sebi dozvolio luksuz da ispusti veliku prednost sticanu tokom čitavog meča. Štaviše, ista je u jednom momentu iznosila maksimalnih +22. Sve u svemu, Borac je nastavio pobednički niz na oba fronta. Takođe, ovim trijumfom Čačani su se učvrstili na čelu KLS- a, gde upravo Novom Pazaru beže dve pobede.

Narednu utakmicu Borac igra sa Primorskom u ABA 2 ligi pa sa Spartakom u KLS.


Borac - Novi Pazar 84:72 
/25:14; 18:16; 21:18; 20:24/

Čačak - Dvorana Borca.
Gledalaca: 1.500.
Sudije: Glišić, Nikolić, Ninković.

BORAC: S. Gavrilović 9, Alikadić, Popović 10, R. Đoković 23, S. Krsmanović, I. Đoković 2, I. Gavrilović 4, Majstorović 4, Prlja 4, Kočović 14, Čarapić 2, Marinović 12.

NOVI PAZAR: Eminbegović, Berbakov 3, Numanović, Slavković, Radonjić, Hadžifejzović 11, Simeunović 8, Krstić 29, Bulatović 4, Nešović 9, Ivanović 3, Vujović 5.


Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović
Foto: 


tagovi

KK Borac ČačakKK Novi PazarKLSRadovan Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara