Borac za Čačak zgazio Sutjesku i overio plej-of ABA 2 lige

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.03.19. | 08:22

U hali kraj Morave ništa nije prepušteno slučaju… Tandem Ilija i Radovan Đoković sa po 17 koševa najubedljiviji u redovima domaćina

Borac - Sutjeska

92:68 (31:19; 20:15; 26:13; 15:21)
Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 2.500. Sudije: Hordov, Majkić, Mauer.

Izabrane vesti

Borac: S. Gavrilović 13, Alikadić 5, Popović 2, R. Đoković 17, I. Đoković 17, I. Gavrilović 8, Majstorović 12, A. Krsmanović 1, Prlja 5, Kočović 8, Čarapić 4, Marinović.
Sutjeska: Goranović, Pavlićević 12, Gardašević, Vulević 3, Knežević 25, Vuković, Ćalić 4, Vujović 15, Raičković, Vuković 4, Lalović 5.

U odlučujućem meču za plasman u plej – of ABA 2 lige, u dvorani kraj Morave, pred oko 2.500 gledalaca, sastali su se Borac i Sutjeska. Nakon 40 minuta košarke pobedu je, shodno očekivanjima, odneo domaćin, koji je slavio rezultatom 92:68. Nema sumnje, ovo je još jedan veliki uspeh Borca, Čačka i srpske košarke. Tim iz grada na Moravi je drugu godinu zaredom izborio plasman među četiri najbolje ekipe u regionalnom takmičenju.

Što se tiče same utakmice, Borac je već od starta krenuo jako ozbiljno. Bilo je očito koliko ovaj meč znači čačanskoj ekipi. Kako i ne bi, kada je gotovo 2.500 duša oči uprlo ka klupi koju predvodi Jovica Arsić. Razume se, i gosti su uzvratili istom merom, tako da je početak protekao u odmeravanju snaga. Niko nije uspevao da stekne kakvu bilo prednost, već je na snazi bila rezultatska klackalica. Doduše, raspoloženi Strahinja Gavrilović i Majstorović stavljali su na silne muke svoje čuvare, tako da su oni u prvoj deonici bili udarne pesnice Borca. Na njih se nadovezao i Ilija Đoković, čije su dve trojke u samoj završnici prvog dela igre odvele Čačane na plus 12 (31:19).

Drugi kvartal protekao je u nastojanjima Sutjeske da smanji zaostatak i tako se rezultatski vrati u meč. Međutim, Borac se nalazio u dobrom ritmu, tako da nije dopuštao da dođe promena stvari. Štaviše, poenima Prlje pobegao je na do tada najvećih plus 23 (49:26). Sve u svemu, Čačani su sa solidnom zalihom mogli mirne glave da odu na veliki odmor.

Drugo poluvreme otvorio je Majstorović pogotkom sa distance, nastavljajući tako svoje i Borčevo dobro šutersko veče. Njemu se u nastavku četvrtine priključuju još nekolicina igrača, tako da domaćin odlazi na kotu 31 (72:41). Jednostavno, Čačanima je sve polazilo od ruke, tako da je Sutjeska bila samo nemi posmatrač sjajne igre rivala. Nikšićani su jedino na momente bili kadri da se Borcu suprotstave na dostojan način.

Nemoćni gosti su još u trećem delu utakmice položili koplja pod noge igrača Borca. Poslednji kvartal bio je samo stvar formalnosti. Sjajnom igrom tokom 30 minuta domaćin je potpuno rešio dilemu ko će upisati dva boda vredna plasmana u plej-of i okršaj sa Sikst Primorskom. Na taj način Borac se izborio da bude jedini srpski predstavnik u završnici ABA 2 lige pored Primorske, Sparsa i MZT-a.

ABA 2 liga – 22. kolo
Sreda:
Borac
– Sutjeska: 92:68
Primorska – Rogaška: 85:80
Zrinjski – Vršac: 112:91
Lovćen Cetinje – Dinamik: 89:82


PIŠU: Đurđe Mečanin i Nikola Minović
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
ABA2/ KK Borac, Duško Radišić Lejča


tagovi

ABA 2 ligaKK BoracIlija ĐokovićRadovan Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara