Demar Derozan (Reuters)
Demar Derozan (Reuters)

Brejk Čikaga! Derozan rasturio šampione

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 06:16

Milvoki nije imao rešenje za najboljeg igrača Bulsa

Prvi brejk u plej-of seriji na Istoku je napravila Filadelfija u Torontu ali brejk koji nam garantuje prvu zanimljivu seriju je napravio Čikago na terenu aktuelnog šampiona Milvokija. Predvođeni nezaustavljivim Demarom Derozanom, Bulsi su savladali Bakse 114:110 i sada u dva meča kod kuće mogu da naprave iznenađenje i eliminišu prvake.

Apsolutno prvo ime meča je bio čudesni Derozan. U onom prvom meču u kojem je Milvoki slavio, Derozan je imao očajno šutersko veče i pogodio samo šest od 25 pokušaja iz igre. Večeras je sve naplatio sa kamatom. Bek Čikaga je radio šta je hteo odbrani Baksa. Ubacio je 41 poen (16/31 iz igre, 9/9 penali) i odigrao najbolju plej-of utakmicu u karijeri.

Izabrane vesti

Osim izjednačene prve četvrtine u kojoj je viđena rezultatska klackalica, Milvoki posle toga nijednom nije poveo na meču. Bulsi su na poluvremenu imali velikih plus 14, a Derozan 17 poena na košgeterskom saldu. Dobru pomoć je imao od Levina i Vučevića.

Kada su Bulsi na početku drugog poluvremena poveli 18 razlike, delovali je da Baksi više nemaju šanse ali je šampion ipak uspeo da se konsoliduje i da se na krilima Adetokumba vrati u meč i priđe na samo tri poena zaostatka.

Derozan je sa rafalom nastavio i na poečtku poslednje četvrtini, a jednu od ključnih trojki je pogodio Nikola Vučević dva minuta pre kraja. Janis je držao Milvoki u životu, ali je Holidej promašio zicer i trojku u nizu za prilazak na samo tri razlike. Lopta je u finišu išla u ruke Derozanu koji je posle dva ofanzivna skoka saigrača u poslednjem minutu sjajnim ulazom rešio pitanje pobednika.

Adetokumbo je meč završio sa 33 poena, 18 skokova i devet asistencija. Lopez ga je pratio sa 25 dok su Derozanu sjajnu pomoć pružili Vučević sa 24 i Levin sa 20 poena. Serija se sada seli u Čikago...


tagovi

Demar Derozan

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara