Uroš Luković (MN Press)
Uroš Luković (MN Press)

Brz rastanak Lukovića i Zadra: Nekadašnji centar Partizana je slobodan igrač

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.11.21. | 17:56

Saradnja je trajala samo četiri meseca

Košarkaški klub Zadar i Uroš Luković sporazumno su raskinuli saradnju saradnju koja je trajala četiri meseca. Srpski centar je tako postao slobodan agent i u narednim danima videćemo hoće li posle angažmana u skopskom MZT-u, Partizanu, Mornaru i nakon Zadra pronaći klub koji nastupa u ABA ligi.

Klub mu se u zvaničnom saopštenju zahvalio na saradnji koja je podrazumevala devet odigranih utakmica, odnosno 14 minuta na parketu u proseku, kao i 7,8 poena i 3,5 skokova po meču. Kratku epizodu u Zadru počeo je sa tri zapažene role. Protiv Partizana za koji je nastupao takmičarske 2016/17 imao je 11 poena i četiri skoka (14 i po minuta na terenu), Derbiju je ubacio 15 poena uz pet uhvaćenih lopti, protiv Cibone je zabeležio 16 poena i sedam skokova. Međutim, u narednom periodu minutaža i učinak uglavnom su išli silaznom putanjom i nijednom u narednih šest mečeva Luković nije imao dvocifreni košgeterski učinak.

Izabrane vesti

Njegovim odlaskom Zadar je kompletirao promenu na centarskoj poziciji pošto je nešto ranije u dvoranu Krešimir Ćosić stigao 213 centimetara visoki Amerikanac Trevor Tomson.

Prema nezvaničnim informacijama, Zadar je Lukoviću po dogovoru isplatio dve mesečne plate odnosno iznos od 15.000 evra.


tagovi

Uroš Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara