Petar Mijović (Foto: MN Press)
Petar Mijović (Foto: MN Press)

Budućnost posle promene na klupi dočekuje Partizan: Protivnik kojeg su evroligaši probali da izbegnu, ogroman izazov

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.04.23. | 17:25

"Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u ligi, čak i u Evropi. Imaju igru jednu od boljih na Starom kontinentu", dodao je Marko Jagodić Kuridža

Košarkaši Partizan Mozzart Beta u okviru poslednjeg meča ligaškog dela sezone u ABA ligi gostuju ekipi Budućnosti u Podgorici. Trijumf u Morači obezbediće im prvo mesto na tabeli pred plej-of, pa je jasno da motiva neće manjkati.

S druge strane, Podgoričani su posle poraza od Borac Mozzarta u prethodnom kolu doživeli promenu na klupi, pa je Vladimira Jovanovića nasledio povratnik Petar Mijović. Nada se crnogorski stručnjak da će ekipa pokazati reakciju protiv jednog od najtežih mogućih protivnika na Jadranu.

Izabrane vesti

"Izuzetno zahtevan protivnik, kojeg su evroligaši probali da izbegnu u četvrtfinalu Evrolige. Isped nas je ogroman izazov bez obzira što nema takmičarski značaj. Motiva nam neće faliti da se pokažemo u što boljem svetlu. Sigurno da neće biti lako, ime protivnika dovoljno govori, ali se nadam da ćemo biti spremni da se borimo i da iz te borbe i maksimalne energije i fokusa, napravimo za sebe što bolju utakmicu", rekao je Mijović.

Prvotimac Budućnosti i reprezentativac Srbije Marko Jagodić Kuridža svestan je kakav izazov očekuje njegovu ekipu protiv crno-belih.

"Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u ligi, čak i u Evropi. Imaju igru jednu od boljih na Starom kontinentu i sigurno da je to izazov za sve nas", poručio je centar Plavih.

Šampion Crne Gore je nedavno ispao u osmini finala Evrokupa od nemačkog Ulma, a u ABA ligi će sa trećeg mesta u plej-of, gde će mu protivnik biti Mega.

"Nakon nekoliko loših utakmica i rezultata moramo da pokažemo karakter i damo sve od sebe da izgledamo što bolje na ovoj utakmici i što bolje pripremimo za predstojeći plej-of", dodao je Jagodić Kuridža.

Mijović ističe da su prvi utisci po povratku na trenersku klupu Podgoričana pozitivni.

"Ekipa je odreagovala bar što se treninga tiče jako dobro, negde čak iznad mojih očekivanja. Ono što me raduje, da sam video jedan entuzijazam kod momaka, mislim da psihološki nakon par dana pauze posle poraza od Borca i svega što se izdešavalo, čini mi se da su se momci pojavili u malo boljem raspoloženju nego što sam ja očekivao", dodao je Mijović kojem je ovo treći mandat na klupi Budućnosti.

Nada se i punim tribinama.

"Ono što odskače od takmičarksog, a to je moja želja, da sliku koju smo imali ove sezone iz Morače da pokušamo da je promenimo. Da pokušamo sa utakmicom protiv Partizana da zaslužimo da ljudi koji vole ovaj klub, a ja sam to osetio i znam dok sam bio ovde u prethodna dva mandata, da ih vratimo, da u petak vidimo punu dvoranu, da bez obzira na ishod utakmice zaslužimo da oni dođu i protiv Mege, i da tako bude i u ostatku sezone. Da ne dolaze zbog imena protivnika, nego zbog načina na koji smo se mi predstavili, načina na koji smo mi reagovali, i stvarno jedna velika želja, i stavio bi je u rang sa osvajanjem domaće titule, i plasmana u polufinale ABA lige, želja da Morača bude stvarno puna", zaključio je Petar Mijović.

Partizan se sa ekipom Budućnosti sastao 39 puta u regionalnom prvenstvu i u 25 navrata je bio uspešniji, kao i u prvom delu tekuće sezone kada je slavio sa ubedljivih 106:77.

ABA LIGA - ODLOŽENE UTAKMICE

Četvrtak

19.00: (1,85) Mornar (hendikep 18,5) Crvena zvezda (1,85)

Petak

19.00: (3,50) Budućnost (16,0) Partizan Mozzart Bet (1,35)

Nedelja

18.00: Mornar - Igokea

Ponedeljak

18.00: Cedevita Olimpija - Crvena zvezda

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetBudućnost PodgoricaKK Budućnost PodgoricaPetar MijovićMarko Jagodić Kuridža

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara