Kendrik Peri (©MN Press)
Kendrik Peri (©MN Press)

Budućnost se pojačala iz Evrolige – potpisao Kendrik Peri

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.01.22. | 19:18

Ugovor do kraja sezone

Budućnost se posle pobede nad Igokeom na gostovanju pohvalila da je dobila još jednu bitku. Podgorički klub je dobio evroligaško pojačanje – u ABA ligu vratio se Kendrik Peri.

Američki bek je prešao iz Panatinaikosa u Budućnost, a sa Plavima je potpisao ugovor do kraja sezone. Kendrik Peri je pre solaska u Atinu dve sezone nastupao u ABA ligi. U sezoni 2019/2020 nosio je dres Mege, a zatim je branio boje Cedevita Olimpije.

Izabrane vesti

Dobrim igrama u timu iz Ljubljane skrenuo je pažnju na sebe, najkonkretniji je bio grčki velikan, ali tokomboravka u Atini nije blistao. Peri je ove sezone na 29 mečeva za Panatinaikos u proseku postizao 5,2 poena, 1,8 skokova i 1,7 asistencija u grčkom prvenstvu i u Evroligi.

Najbolju partiju u dresu Panatinaikosa odigrao je Amerikanac protiv moskovskog CSKA. Ubacio je 15 poena – trojke pucao 3/3 – ali je njegov tim doživeo ubedljiv poraz u Oaki. Nije Kendrik Peri ni izbliza pružao dobre partije u Panatinaikosu kao što je to činio u Cedevita Olimpiji, a ukoliko uspe da dostigne taj nivo igara, predstavljaće veliko pojačanje za Budućnost u narednom delu sezone.



tagovi

Kendrik PeriKK Budućnost PodgoricaBudućnost PodgoricaABA ligaABA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara