Čanak: Imamo obavezu da napadnemo trofej

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.04.18. | 14:09

„Zvezda je emotivno istrošena“, kaže trener Partizana

Kao i uvek Partizan se svrstava među dva najveća favorita u Superligi Srbije, a napad na trofej najavljuje i trener crno-belih Nenad Čanak.

On ističe da je Superliga specifično takmičenje, te da se to takmičenje malo potcenjuje u javnosti.
Superliga je specifično takmičenje, ekipe ulaze u potpuno drugačijem trenutku. Zvezda koja je odigrala najviše utakmica je emotivno istrošena, FMP i Partizan su odigrali svoje utakmice početkom marta, možda su ekipe iz KLS jedine u optimalnom stanju“, rekao je Čanak.

Izabrane vesti

Trofej je Partizanov cilj.
Superliga kao liga zaslužuje više respekta nego što ima. Ima ednog evroligaša, još tri tima iz ABA lige, dosta mladih, kvalitetnih igrača. Što se Partizana tiče - deluje kao fraza ali ima obavezu da napadnemo trofej. Daćemo sve od sebe, pripremili smo se najbolje koliko smo umeli“, kaže Čanak.

Partizan je doživeo neke poraze u prijateljskim utakmicama.
"Nijedan poraz nije prijatan, nije ni planiran. Porazi su došli od ekipa koje su igrale slabije od nas, to je razlog da se uključi alarm. Bolje je da se ovo desilo sada, nego tokom lige", kaže Čanak.

Partizan je dobio i pojačanje u vidu Amida Brajme, košarkaša koji nastupa na unutrašnjim pozicijama.
"Igrač koji je drugačiji od ostalih na ovoj poziciji. Mnogo je vertikalniji. Kontrolu reketa, skoka, da li ćemo uspeti - videćemo. Tek je sinoć počeo da trenira, pa ćemo videti šta će biti".

Grupu A Superlige činiće Crvena zvezda i Mega Bemaks, predstavnici sa Jadrana, odnosno lider KLS-a Borac, te Zlatibor, pančevački Tamiš i Mladost. Jadranci u B grupi su Partizan, FMP, a društvo im prave Dinamik, Vršac, Metalac i Vojvodina. 

 


tagovi

Nenad Čanak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara