Čanak pred Zvezdu: Ne igra Si

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.05.18. | 13:28

"To nije alibi", kaže trener Partizana

Na pragu smo početka polufinalne serije ABA lige u kojoj će snage odmeriti Crvena zvezda i Partizan. Igra se do dve pobede, a domaćin u prvom meču će biti Crvena zvezda.

Trener Partizana pred ovaj meč Nenad Čanak istakao je da manji broj derbia ove sezone može da da draž ovoj seriji, ali je dodao i da neće moći da računa na Bondžu Sija.

Izabrane vesti

Prvo - o protivniku.
"Zvezda ima odličnu sezonu u Evroligi, i prvo mesto u ligaškom delu ABA lige. Ambiciozni su i mislim da nema favorita, jer obe ekipe sa pravom gaje nadu za finale. Ovo je teži put do trofeja, ali cilj ostaje isto bez obzira na to da li ćemo sa Zvezdom igrati u polufinalu ili finalu", rekao je Čanak.

Kako trener Partizana navodi, izostanak Bondže Sija ne sme da poremeti ekipu i posluži kao izgovor za stvaranje alibija.
"Izostanak Sija ne menja našu želju, koji bismo lakše ostvarili sa njim, ali nema alibija. Protiv Mege smo pokazali da možemo bez svakoga da igramo", rekao je Čanak.

Kako je naveo, svega tri derbija ove sezone može da da draž predstojećoj polufinalnoj seriji u kojoj navodi da prednost domaćeg terena ne igra bitnu ulogu.
"Manjak derbija daje veću draž polufinalnoj seriji. Motiv će biti na visokom nivou i jednih i drugih. Prednost domaće publike ume da bude kontrateg. Nije to odlučujući faktor", zaključio je Čanak.

Dakle, ponedeljak od 18 časova prvi meč u seriji. Partizan će biti domaćin u sredu, a eventualna majstorica bila bi na programu u subotu.


tagovi

Nenad Čanak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara