Vlatko Čančar (©AFP)
Vlatko Čančar (©AFP)

Čančar ostaje u Denveru, dogovorio trogodišnju saradnju

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.07.22. | 17:51

Bivši košarkaš Mege i u narednom periodu uz Nikolu Jokića u Koloradu

Kako je potvrdio njegov agent Miško Ražnatović, Vlatko Čančar je dogovorio trogodišnji produžetak saradnje sa Denver Nagetsima. Poslednja godina u ugovoru je opciona.

Slovenački reprezentativac je nedavno dobio minimalnu ponudu tima iz Kolorada za nastavak saradnje i tako postao ograničeno slobodan. Iako nije poznato pod kojim uslovima je dogovorio produžetak ugovora, američki mediji pretpostavljaju da je reč o minimalnoj zaradi od 2.228.276 dolara po sezoni.

Izabrane vesti

Denver je Čančara odabrao na NBA draftu 2017. godine kao 49. pika. Dve godine se kalio u Evropi, branio boje Mege i Burgosa, pre nego što je dobio šansu u najjačoj ligi sveta. Tokom prethodne tri sezone upisao je 70 nastupa i prosečno beležio 2,3 poena i 1,3 skok, dok je na terenu u proseku provodio 7,2 minuta po meču.

Očekivalo se minule sezone da će dobiti veću ulogu, ali je u januaru doživeo prelom stopala, te je tri meseca proveo van stroja. Očigledno da Nagetsi veruju da može da pomogne, pa su odlučili da ga zadrže još makar dve sezone.

Tim iz Kolorada trenutno ima 11 igrača pod garantovanim ugovorima, a na pragu kluba su i Brus Braun, Deandre Džordan i Devon Rid. Čančar bi trebalo da popuni 15. i finalno mesto u rosteru, mada nije isključeno da će biti dodatnih promena do početka sezone.


tagovi

Vlatko ČančarDenver NagetsKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara