Mangok Matijang (©Reuters)
Mangok Matijang (©Reuters)

Cedevita hoće centra iz Južnog Sudana, Golemac sanja roster samo s domaćim igračima

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.06.20. | 13:49

”Niko ne može da igra bolje za klub od domaćih igrača. Naravno, voleo bih Luku Dončića i Gorana Dragića, ali moram da budem i realan (smeh)”, kaže trener ljubljanskog sastava

Veliki rez napravio je Jurica Golemac posle odluke da se Jadranska liga ne nastavi i zahvalio se velikom broju igrača. Zato je sada došlo vreme za sklapanje novog tima za takmičarsku 2020/21.

Posle Kendrika Perija iz Mega Bemaksa, te Alena Hodžića i Žige Dimeca iz Primorske, Cedevita Olimpija na radaru ima centra iz Južnog Sudana – Mangoka Matijanga. Ovaj 27-godišnji dugajlija ima pasoš Australije, a navodno je i na meti timova poput Monaka i Galatasaraja, te Brejkersa s Novog Zelanda, javlja Eurohoops.

Izabrane vesti

Matijang je navodno još neodređen po pitanju nastavka karijere posle solidne sezone u Turskoj, gde je branio boje Bahčešehira. U turskom prvenstvu imao je dabl-dabl učinak sa 12,7 poena i 10,6 skokova, uz 1,7 asistencija, 1,4 blokade i 1,1 ukradenu loptu. U FIBA Evrokupu je imao još bolju statistiku sa 12,3 poena i 11,2 uhvaćene lopte.

Zanimljivo, on čak ima i četiri odigrane utakmice u NBA ligi sa Šarlot Hornetsima, iako 2017. godine nije bio izabran na Draftu. Imao je i iskustvo u Razvojnoj ligi, odnosno Šarlotovoj filijali Grinsborou. Prvo iskustvo u Evropi bilo mu je u Italiji, odnosno Kremoni. 

S druge strane, Jurica Golemac je u izjavi za slovenačke medije jasno stavio do znanja da u svom timu ne želi igrače koji dolaze samo zbog plate, bez pravih ambicija za najviši rezultat.

”Imamo dovoljno vremena da sastavimo tim. Jako je važno to što kostur ekipe već trenira i što možemo da radimo i individualno sa nekima. Karakter igrača koji dolaze mi je jako važan. Morate da imate i određeni kvalitet, naravno, ali i dalje preferiram igrače koji imaju radne navike, koji žele više u karijeri. Zato želim u svom timu igrače koji imaju ambiciju da igraju Evroligu ili NBA. Ne želim igrače koji dolaze samo zbog plate. Pokušaćemo da napravimo nešto dobro. Nije uvek lako pogoditi s pojačanjima”, kaže Golemac za slovenački Dnevnik i dodaje:

”Sanjam o tome da imam 12 slovenačkih igrača u timu. Niko ne može da igra bolje za klub od domaćih igrača. Naravno, voleo bih Luku Dončića i Gorana Dragića, ali moram da budem i realan (smeh). Imamo igrače koji su nam zanimljivi, ali uglavnom imaju ugovore ili još igraju szone. Čekaćemo kako bismo ih doveli, jer želimo samo odabrane strance”.

Cedevitu Olimpiju su dosad napustili Majk Cirbes, Andrija Stipanović, Filip Krušlin, Domen Bratož, Dominik Artis, Saša Zagorac, Mirko Mulalić i Martin Krampelj, između ostalih...



tagovi

Cedevita OlimpijaJurica GolemacMangok Matijang

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara