Ekipa Partizana (© Star Sport)
Ekipa Partizana (© Star Sport)

Cedevita je najveći Željkov dužnik - Partizan Mozzart Bet traži prvu pobedu protiv Ljubljančana

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.03.23. | 09:18

Partizan Mozzart Bet nije pobedio Cedevitu od povratka Željka Obradovića. Slovenci su slavili tri puta do sada, a prilika da se to ispravi je zakazana za večeras u Štark areni

Nije se pošteno proslavila ni veličanstvena pobeda protiv Olimpijakosa u petak, a tim Partizan Mozzart Beta već mora da se okrene novoj utakmici, po svemu možda još važnijoj. U ABA ligi crno-beli večeras od 19 časova dočekuju Cedevitu Olimpiju. Pobeda je imperative jer samo tako ekipa Željka Obradovića može da zadrži prvo mesto na tabeli.

Izabrane vesti

"Nama će svaka sledeća utakmica biti još bitnija. Videćemo dokle možemo da izdržimo. Imali smo odličnu utakmicu protiv Virtusa, pa smo zbog velike potrošnje odigrali slabije protiv Milana. Utakmica protiv Cedevita Olimpije nam je mnogo važna, možda i bitnija od svih koje dolaze", istakao je Željko Obradović

Još od trijumfa u derbiju, Partizan je samostalno preuzeo prvo mesto na tabeli koje donosi prednost domaćeg terena tokom plej-ofa. Ipak, Crvena zvezda diše za vratom, dovoljan je samo jedan kiks kluba iz Humske i crveno-beli će preuzeti vodeću poziciju.

Što se narednog protivnika tiče, ako se uzme istorija u obzir, vrlo je neugodan. Naime, otkako se Željko Obradović vratio na klupu Partizana prošle sezone, još nijednom nije uspeo da slavi protiv Ljubljančana. To je jedini klub koji Obradović do sada nije uspeo da savlada od povratak.

Zvuči neverovatno, ali Cedevita je slavila sva tri puta do sada i to kao po pravilu u veoma neizvesnim okršajima. Ove sezone nije bilo ništa drugačije. U duelu u Ljubljani, crno-beli su poklekli, ali to je bio period u sezoni kada je Partizan bio u padu forme. Sada je situacija potpuno drugačija.

Crno-beli gaze sve pred sobom. Padaju i najveći evropski klubovi u Beogradu pa sada ne bi smela da izostane i pobeda protiv Ljubljančana koji imaju velikih problema ove sezone. Igraju daleko ispod očekivanja, u Evrokupu nisu prošli ni grupnu fazu, a usled neočekivanih poraza, klub je napustio i trener Jurica Golemac.

Sada tim iz Ljubljane predvodi Miro Alilović, ali za sada slabo šta se promenilo u igri Cedevite Olimpije.

Suočavaćemo se sa timom koji je jedan od glavnih favorita za osvajanje titule ABA lige. Do sada naši rivali pokazuju lepu igru. Odlično igraju i u Evroligi, gde su veoma blizu proboja među osam najboljih timova takmičenja“, rekao je trener Cedevite Olimpije Miro Alilović pred odlazak u Beograd.

Uprkos problemima, Cedevita i dalje poseduje individualni kvalitet, a tu prednjači Jogi Farel na koga će košarkaši Partizana morati da obrate posebnu pažnju

Partizan igra veoma napadačku košarku. Znamo da naši protivnici vole da trče, tako da je naš posao da zaustavimo njihovu igru u tranziciji. Pokušaćemo da upišemo pobedu u Beogradu, ali znamo da neće biti lako. Na tribinama će sigurno biti dosta navijača, tako da moramo da igramo energično i timsku košarku“, rekao je organizator igre Zmajeva Jogi Ferel uoči meča u Štark areni.


ABA LIGA – 23. kolo

Petak:

Zadar – Igokea 67:68

/Božić 18 – Tanasković 26/

Subota:

Borac Mozzart - MZT

Studentski Centar - Budućnost

Nedelja:

12.00: (1,45) Mega (15,0) Split (3,05)

Mornar - Crvena zvezda ODLOŽENO

19.00: (1,10) Partizan Mozzart Bet (23,0) Cedevita Olimpija (7,50)

Ponedeljak:

18.00: Cibona - FMP Železnik

*** Kvote su podložne promenama


 


tagovi

KK PartizanCedevita Olimpija

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara