Dušan Alimpijević (Star sport)
Dušan Alimpijević (Star sport)

Cedevita Olimpija 0-12! Zakucao ih i Alimpijević

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.12.23. | 20:32

Srpski trener prekinuo niz poraza u Evrokupu i nastavio crnu seriju večerašnjeg rivala

Cedevita Olimpija preživljava pravu rezultatsku katastrofu u Evrokupu.

Slovenački tim ni u 12. meču sezone nije osetio slast evropske pobede. U Ljubljani ih je pobedio Bešiktaš našeg Dušana Alimpijevića rezultatom 88:83.

Izabrane vesti

Jeste Evrokup izjednačen i ima tu dobrih timova ali je neverovatno da ABA ligaš koji je nedavno savladao evroligaša Partizan ne može baš nikoga u u Evropi da pobedi. Ekipa sa igračima poput Blažiča, Matkovića, Kobsa, Stjuarta, Glasa, Radičevića... Jeste i da imaju problema sa povredama i da su večeras igrali samo sa desetoricom igrača ali je opet za nevericu da posle 12 mečeva u Evrokupu imaju isto toliko poraza.

Bešiktaš je u Ljubljanu došao osokoljen prvenstvenom pobedom protiv Anadolu Efesa ali je u Evrokupu imao tri vezana poraza pa je i Alimpijevićevom timu ovo bila utakmica sa imperativom pobede u borbi za plej-of.  

Od prvog napada na utakmici, Alimpijevićev tim je bio u vođstvu i držao situaciju pod kontrolom. Već u prvoj četvrtini je došao do dvocifrene prednosti ali je domaćin uspeo da se vrati u meč i preokrene sredinom drugog kvartala. Neizvesna borba se vodila i u trećoj četvrtini da bi Bešiktaš poslednju deonicu otvorio sjajnom igrom na krilima raspoloženih Jigita Arslana i Anhela Delgada. Napravili su Turci tada nedostižnu prednost od 12 poena razlike i nisu dozvolili domaćinu do kraja da se vrati u igru.

Iako je Karlo Matković iz Cedevita Olimpije sa 22 poena bio najefikasniji na meču, Bešiktaš je imao širi roster i više raspoloženih igrača. Delgado je ubacio 19, Metjuz 18, Nidam 15, a Arslan 11 poena.

Lošu seriju je prekinuo i srpski trener Nenad Čanak na klupi litvanskog Lijetkabelisa. Čankov tim je posle pet uzastopnih poraza u svim takmičenjima, večeras na svom terenu savladao nemački Ulm 94:90 uz 11 poena srpskog centra Nikole Popovića.  Čankov bivši klub Turk Telekom je nastavio sa lošim partijama i poražen je kod kuće 85:94 od Arisa uprkos 30 postignutih poena Tajrona Valasa.

Francuski Burž je nastavio seriju sjajnih igara. Pobedili su 10. put na poslednjih 11 mečeva u svim takmičenjima, a šesti put u Evrokupu. Francuz su u gostima savladali neugodni Kluž Napoku koji je do sada imao samo jedan poraz u vreloj atmosferi domaćeg parketa. Kanađanin Ajzea Majk je odirgao partiju sezone i ubacio 28 poena u pobedničkom timu.

EVROKUP – 12. kolo

Utorak:

Kluž Napoka – Burž

/Sili 20 – Majk 28/

Lijetkabelis – Ulm 94:90

/Valinskas 24 – Jalov 24/

Turk Telekom – Aris 85:94

/Valas 30 – Toliopulos 20/

Cedevita Olimpija – Bešiktaš 83:88

/Matković 22 – Delgado 19/

21.00: Gran Kanarija – Trento

Sreda:

18.00: Vulvs – Huventud

18.30: Hapoel Tel Aviv – Venecija

20.00: Slask Vroclav – Budućnost

20.30: London Lajons – Prometej

20.30: Pariz – Hamburg



tagovi

Dušan AlimpijevićCedevita OlimpijaKK Bešiktaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara