Kevon Luni i Nikola Jokić (AFP)
Kevon Luni i Nikola Jokić (AFP)

Centar Voriorsa se seća Dekija Milojevića: Brutalno iskren, a uvek nasmejan

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.03.24. | 15:33

"Naučio me je kako da nedostatke pretvorim u prevagu na terenu", rekao je Kevon Luni

Sredinom januara, Dejan Milojević rastužio je čitav košarkaški svet svojim preranim odlaskom. Preminuo je srpski stručnjak u 47. godini života i nebrojeno priča i sećanja na Dekija podelila su velika i nešto manja košarkaška imena, svi oni na koje je harizmatični trener ostavio utisak. A takvih je bilo prilično.

Od 2021. godine otisnuo se u NBA, postao deo stručnog štaba Stiva Kera u Golden Stejtu, a centar Voriorsa Kevon Luni još jedan je u nizu onih u čijem životu je Milojević ostavio dubok trag.

Izabrane vesti

Proveo sam najbolje godine karijere učeći od njega, upijajući različite načine kretnje, shvatajući različite nijanse defanzivnog skoka, učeći kako da završavam akcije", ispričao je Luni pa nastavio o nekadašnjem asu Partizana, Budućnosti i Valensije: "On nije bio među najvišima, ali je postizao mnogo poena u Evropi, bio je jedan od najboljih strelaca lige iako je bio ispodprosečne visine (za svoju poziciju). Samim tim, naučio me je mnogo različitih stvari, recimo kako od nedostataka napravim prednost, prevagu, kako da koristim finte, uglove..."

Zatim je Luni podelio u javnost priču o tome koliko je radosti Milojević unosio u ekipu. "Deki je sjajan trener. Bio je brutalno iskren, ali uvek s osmehom na licu. Uvek tako veseo. Učinio nam je dolazak na treninge toliko boljim, zanimljivijim i trudiću se da zadržim tu praksu. Uvek sam prilično iskren i trudim se da zadržim osmeh na licu i pokušam da otelotvorim ono što je on uradio. Njegov odlazak bio je ogroman gubitak. To zaista uticalo na moju sezonu i našu sezonu u celini, ali život mora da ide dalje, mi se trudimo da živimo onako kako bi on želeo da živimo“, zaključio je Luni.


tagovi

Dejan MilojevićKevon Luni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara