Aito (Shutterstock)
Aito (Shutterstock)

Četvrta promena na klupama evroligaša: Aito otišao, Gonzalez avanzovao

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.08.21. | 12:58

Trofejni španski stručnjak rešio da predahne, dok je njegov dosadašnji pomoćnik imenovan za glavnog trenera Albe

Legendarni španski trener Aitio Garsija Reneses koji je na pragu 76. godine (20. decembra puni 75) obavestio je Albu da bi posle četiri godine zajedničkog rada radije da se odmori. Ostaje pitanje da li je stavio i tačku na izuzetno plodnu karijeru. Berlinci su odmah reagovali i na mesto glavnog trenera postavili Aitovog dosadašanjeg pomoćnika Izraela Gonzaleza.

Izabrane vesti

"Sa Izraelom kao glavnim trenerom, otvaramo novo poglavlje Albe. Pripremili smo se za ovaj korak na duže staze, počevši od njegove uloge pomoćnog trenera. Izrael odlično razume igru, deli našu košarkašku ideju i vrednosti kluba. Radujemo se što ćemo s njim u budućnost. Zahvaljujemo se Aitu, s kojim je bilo veliko zadovoljstvo da sarađujemo i koji je pomogao u odlučujućem razvoju kluba", rekao je Himar Oheda, sportski direktor berlinskog kluba koji je sa Aitom na klupu osvojio dve nacionalne titule, jedan kup i igrao finale Evrokupa 2019.

Španski stručnjak se biranim rečima oprostio od Albe.

"Moje vreme u Berlinu je bilo odlično. Uživao sam u gradu, klubu, sa navijačima, a posebno sa ljudima sa kojima sam svakodnevno radio. Možemo da budemo veoma ponosni na ono što smo postigli u našim nastojanjima da tim i svakog igrača učinimo svakim danom sve boljim. Sada je došlo vreme da napravim pauzu kao trener i napunim baterije. Veoma sam srećan zbog Izraela što preuzima mesto trenera. Pokazao je koliko može. Želim njemu, timu i klubu sve najbolje u budućnosti. Alba će uvek imati posebno mesto u mom srcu", rekao je Aito.

Promena trenera u Albi je četvrta u ervoligaškim ekipama ovog leta.

Aleksandar Đorđević je preuzeo Fenerbahče, pošto se Igor Kokoškov vratio u NBA, kao pomoćni trener Dalasa. Dimitris Priftis koga je u Uniksu zamenio Velimir Perasović, postao je šef stručnog štaba Panatinaikosa koji se razišao sa izraelskim stručnjakom Odedom Katašom.


tagovi

Aito Garsija RenesesAlbaIzrael Gonzalez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara