Cibona prekida tugu protiv Dubrave

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.01.20. | 14:16

Vukovi sa Tuškanca žele da prekinu seriju od pet uzastopnih poraza i vrate se pobedničkim navikama

U velikom padu forme je ekipa Cibone, zapravo u takvom da je trenutno ugrozila i svoje učešće u ABA ligi naredne sezone. Porazom od FMP-a u Železniku, sastav iz Zagreba ponovo je upao u crvenu zonu na Jadranu i trenutno zauzima mesto koje vodi u baraž. Ali da sve ne bude tako crno, narednog vikenda ih kod kuće čeka okršaj sa Zadranima, koji predstavljaju direktne konkruente u borbi za opstanak u regionalnom takmičenju.

U pauzi između dva kola u Jadranskoj ligi, Cibona će pokušati da se „zagreje“ kroz hrvatski nacionalni šampionat, gde se upravo sa Zadrom bore za prvo mesto na kraju ligaškog dela šampionata. Da bi do njega i došli, stvarno bi morali da trijumfuju u susretima kakav je predstojeći sa Dubravom, koja se nalazi na pretposlednjem mestu u šampionatu (18.00).

Izabrane vesti

Dubrava je do sada u hrvatskom prvenstvu upisala samo tri pobede, od toga dve u manjoj seriji krajem novembra kada su „nanizali“ Sonik Puntamiku i Hermes Analitiku. Jedinu preostalu pobedu zabeležili su protiv takođe slabašnog Škrljeva, dok su u prvom delu sezone protiv Cibone na svom terenu primili čak 113 poena.

Tada su u redovima Zagrepčana dominirali Roko Prkačin sa 19 poena, te Šejn Gibson koji je ubacio samo jedan manje. Bilo je tu još pet dvocifrenih, među kojima su Filip Bundović, Ivan Novačić i Josip Bilinovac. Ekipa Dubrave se nije nešto pretarano popravila od tog 15. oktobra, tako da se pobeda Cibone uopšte i ne dovodi u pitanje i mogla bi da bude izuzetno ubedljiva.

HRVATSKA 1 - 14. KOLO

Ponedeljak
18.00: (1,85) Cibona (hendikep -35,5) Dubrava (1,85)

Utorak
18.00: Gorica - Šibenka
18.00: Osijek - Zadar
18.00: Sonik Puntamika - Hermes
18.00: Škrljevo - Split
18.00: Zabok - Alkar

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: ABA liga (KK Cibona / Željko Bakšaj, Goran Laušić, Domagoj Vranar)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara