Najdžel Vilijams Gos (©MN Press)
Najdžel Vilijams Gos (©MN Press)

Čovek i otac Vilijams Gos: Tragedije poput ove u Beogradu podsete koliko je život dragocen

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.05.23. | 13:27

"Saosećam sa porodicama i zajednicom koja je ostala pod uticajem ovog događaja", kaže američki košarkaš

Heroj treće utakmice četvrtfinala za Real Madrid, čovek i otac u svakom drugom trenutku.

Trojka Najdžela Vilijams Gosa dovela je Blankose korak bliže Partizanu i vratila je nadu Madriđanima da mogu da se podignu i odu do majstorice. Ipak, posle tragedije koja se dogodila u jednog beogradskoj školi, američki bek poručio je da nije toliko važno pričati o košarci, koliko o vrednosti ljudskog života.

Izabrane vesti

“Pre nego što budem govorio o četvrtoj utakmici, prvo bih želeo da uputim saučešće porodicama čija su deca nastradala jutros u pucnjavi u jednoj školi. Obavestili su nas o tome na sastanku pre treninga. Kao otac jednog, plus još jednog deteta koje dolazi, saosećam sa porodicama i zajednicom koja je ostala pod uticajem ovog događaja. Nadam se da će ljudi moći da se podignu posle ovakvog strašnog događaja, to je prva stvar koju sam želeo da kažem“, poručio je Vilijams Gos i zatim govorio o četvrtoj utakmici:

“Da, jako nam je važan susret u četvrtak, ali u svetlu ovakvih događaja život je mnogo vredniji i podseti nas koliko je svaki trenutak dragocen“.

U utorak je Vilijams Gos bio jedan od najboljih na parketu, a njegova trojka rešila je duel u korist gostiju...

“Najvažnije bilo da pobedimo. Imamo tim prepun individualnog kvaliteta, sada je bilo bitno da svako od nas iskorači i uradi nešto na terenu. Ispostavili se da sam pogodio važan šut, preživeli smo i idemo dalje“.

Šta dalje za Real Madrid?

“Moramo da ostanemo smireni, u ovakvom okruženju moramo da budemo fokusirani i svesni toga da moramo da zadržimo prisebnost u svakom trenutku, da je duga utakmica i da se spremimo za ono što nas čeka“.

Atmosferu u Beogradu Vilijams Gos poznaje najbolje od svih igrača Real Madrida...

“Od sekunde kada sam kročio na parket, bilo je jako emotivno za mene. Prvi put sam kročio pred Partizanove navijače, svi znaju koliko ljubavi i poštovanja imam prema Partizanu u kojem sam započeo profesionalnu karijeru. Definitivno je bilo emotivno za mene i jako mi je bilo lepo da igram u ovakvoj atmosferi“.

Pošto su Najdžel Vilijams Gos i Zek Ledej venčani kumovi, da li je bilo peckanja pre utakmice?

“Nije, zabavili smo se na parketu. Nismo mnogo pričali tokom ove serije, definitivno je bilo čisto poslovno. Malo smo se našalili u nekim trenucima, ali je sada sve samo posao“.

Real će sada pokušati da vrati seriju u Madrid.

“Svaka utakmica za nas je opasnost da je gotovo, zato moramo da uradimo sve kako bismo vratili seriju u Madrid. Nije me iznenadilo kako je Partizan igrao u seriji, imaju odlične igrače i trenera, jako dobru košarku pokazuje u drugom delu sezone“.

Četvrti meč igra se u četvrtak od 20.30, uz direktan televizijski prenos na Sportklubu.



tagovi

Najdžel Vilijams GosKK PartizanKK Real MadridEvroligaTop 8 Evrolige

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara