Nebojša Čović (©MN Press)
Nebojša Čović (©MN Press)

Čović: Teo će karijeru da završi u Zvezdi; Gilespi bio na radaru Partizana, Smarta i njega dovela struka

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.02.24. | 15:01

“Što se tiče raznih komentara i podmetanja, a od jutros imate da Teodosić ide u Italiju, pa naslovi: 'Šok za Zvezdu'... Ne možemo da reagujemo u ovom slučaju na bahate izjave još bahatijih, bogatijih nekakvih Italijana koji imaju neke fiksacije“, rekao je prvi čovek Crvene zvezde

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović regovao je na priče o navodnim pregovorima jednog italijanskog drugoligaša sa Milošem Teodosićem, a pre svega na kritike upućene na račun Fredija Gilespija i Džavontea Smarta u javnosti poslednjih dana.

On je tokom gostovanja na televiziji Studio B rekao da će poslednja pojačanja crveno-belih tek uraditi posao, kao i da nije u redu da se o njima govori na način na koji se to trenutno radi...

Izabrane vesti

“Prvo, jako je teško da dovedete igrača u toku sezone. Nije isto kada dovedete nekog, samo da biste ga doveli. Otkad sam u Crvenoj zvezdi igrače dovode treneri i stručni štab. Kada je Duško Ivanović letos pravio tim bila je priča: 'Evo Duško je napravio skauting'. Kada taj tim nije napravio nekakav rezultat, kako neki pored tastatura očekuju, onda se pričalo: 'Ne, Čović je skautovao tim'. Da se ne bavimo tim glupostima, struka radi, struka je i sada odlučila da se dovede Gilespi“, rekao je Ćović tokom gostovanja na Studiju B i nastavio:

“Gilespi nije igrač koji pušta kišu. On je igrač koji zavisi od igre spojlnih igrača, tačnije od plejmejkera. On je, koliko znam, letos figurirao za centra u Partizanu ako dođe Mirotić. Tako da će Gilespi odraditi svoj posao. Kao što ste videli, on je već odradio dobar deo svog posla na derbiju“.

Zatim je prešao na Džavontea Smarta.

“Što se tiče Smarta, takođe je odluka stručnog štaba, posle opširnog i dugotrajnog skautiranja, jer nema igrača na tržištu. Smart je prvi put u Evropi i čovek nije vezao ni mesec dana. On je takođe sasvim pristojno odigrao neke utakmice. Biće potrebno vreme i to će doći na svoje mesto. A sad, što se tiče raznih komentara i podmetanja, a od jutros imate da Teodosić ide u Italiju, pa naslovi: 'Šok za Zvezdu'... Ne možemo da reagujemo u ovom slučaju na bahate izjave još bahatijih, bogatijih nekakvih Italijana koji imaju neke fiksacije. Teo je u Zvezdi, Teo će u Zvezdi i završiti karijeru. Videćemo još kada, kada on bude odlučio“.

Nastavio je...

“Ne možete nikome da kažete šta treba da radi. Pomalo je nepotrebno da neki naši bivši igrači te stvari komentarišu... Ne sumnjam u njihove dobre namere. Međutim, ima zlonamenih koji to rade, kao što je Milićević zvani 'Guza' koji je komentarisao Gilespija i ostalo. Sve je u redu, samo nije baš to tako. I razumem njihov emotivni naboj ali mi imamo sada Zvezdu koja deset godina igra u kontinuitetu u Evroligi. Ja ne bih podsećao na vremena kad su oni igrali, šta je onda Zvezda igrala i gde je bila. Oni moraju da shvate da je to za priču u našoj kući. Ovde se prave proslave oko svakojakih 'kostolomaca'. Mi ono u Zvezdi treba da analiziramo i da postavimo stvari na svoje“.

Dotakao se Čović i predstojećeg Mozzart Kupa Radivoja Koraća pa je, govoreći o ograničenju po broju stranaca u takmičenju, izneo sledeće:

”Partizan ima ono što smo mi uradili za Pantera. Panter je dobio naše državljanstvo i okej, šta sad radimo? Ne znam da li će još nekoga da provuku u ubrzanim postupcima za dobijanje državljanstva. Što se nas tiče, kod nas će biti četiri stranca, onako kako trener bude odredio”.


tagovi

Nebojša ČovićKK Crvena zvezdaABA ligaFredi GilespiDžavonte Smart

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara