Nebojša Čović (©Star Sport)
Nebojša Čović (©Star Sport)

Čović: Uradićemo sve da zadržimo Kampaca i još neke, da smo imali para ostali bi Kalinić, Radonjić, Davidovac...

Vreme čitanja: 4min | uto. 11.04.23. | 10:52

"Čestitam Partizanu na uspehu, ja sam u Partizanu proveo devet godina, kada mnogi nisu znali za to. Ako se ne opametimo i ne napravimo zajednički pristup, imaćemo još gore uslove. Mi stalno insistiramo da Beograd treba da ima dva predstavnika, da li će tako biti u sledećoj sezoni? Videćemo. Nije dovoljno da budete samo prvi u ABA ligi", kaže prvi čovek Crvene zvezde

Dan posle Ostoje Mijailovića, gost Jutarnjeg programa na televiziji Prva bio je predsednik Crvene zvezde - Nebojša Čović.

Tokom dužeg razgovora prvi čovek crveno-belih dotakao se brojnih tema - dosadašnje sezone, zašto Crvena zvezda nije zadržala Nikolu Kalinića, Dejana Radonjića, Dejana Davidovca i ostale, kakvi su dalji planovi kluba, hoće li se vratiti u Štark arenu...

Izabrane vesti

Za početak, Čović je reagovao na konstataciju voditeljke kako navijači smatraju da je "sezona protraćena jer će igrači poput Kampaca i Vildoze igrati ABA ligu"...

"Nemam šta nikome da se pravdam, niti smatram da je bilo šta protraćeno. Odmah ide na pitanje hoće li ostati? Nemojte da upadate u zamke, ako su protraćeni, zašto onda da ostanu i sledeće sezone? Treba pričati o čuvanju ekipe i pravljenju kontinuiteta. Učinićemo sve da ostavimo Kampaca i još neke igrače, kao i domaće košarkaše. Kada se peva 'U boj krenite junaci', neko to treba i da razume", rekao je Čović gostujući u Jutarnjem programu na televiziji Prva.

On je čestitao večitom rivalu na prolazu u četvrtfinale Evrolige.

"Stvarno i iskreno čestitam Partizanu na plasmanu u Top 8, verujem da mogu da naprave i korak dalje. Zvezda će protiv Fenerbahčea igrati maksimalno, pozivamo navijače da budu uz nas i na mečevima Evrolige i ABA i KLS".

Analizirao je i dosadašnju sezonu...

"Mi smo rekli da ćemo pokušati da uđemo u Top 8, ponašamo se realno, ne živimo u virtuelnom svetu. Ponašamo se u skladu sa svojim mogućnostima. Osvojili smo prošle sezone triplu krunu i završili smo sezonu tako što smo ostali dužni igračima i trenerima nekih pet plata. Kada pravite tim, morate to da radite ranije, mi smo morali da plaćamo neke naše obaveze, to ne umanjuje našu zahvalnost od pomoći države. Postavili smo tim, krenuli sa takvim stručnim štabom, onda smo u toku sezone kombinovali tim, promenili trenera, doveli Vildozu, došao je Kampaco, pa je došlo do saplitanja, javili su nam to španski prijatelji. Sve smo to prošli", rekao je Čović i dodao:

"Da smo imali sredstva, ostali bi Nikola Kalinić, Dejan Davidovac, Ostin Holins, Nejt Volters, možda i Dejan Radonjić koji je očigledno napravio grešku odlaskom u Panatinaikos". 

Sa dolaskom Duška Ivanovića Crvena zvezda je promenila tok sezone, ali...

"Dolaskom Ivanovića dobili smo novi kvalitet, ušli u seriju pobeda, moja izjava da se 'nismo palili na Top 8', stavljena je na neki drugi način. Napravili smo takav pristup, malo je falilo da budemo blizu najboljih osam. Nemamo logistiku koja nas košta prošle godine 400.000, ove više od 700.000, sećate se meča sa Barselonom i kako smo izgubili meč. Mi tu logistiku nemamo. Zavisi to od finansija, voća, povrća, koverata..."

O mogućnosti da se Crvena zvezda vrati u Štark arenu i da li će Srbija i naredne jeseni imati dva predstavnika u Evroligi...

"Da za nas Arena ima iste cene kao za Partizan, mi ćemo od sledeće sezone preći da igramo u Arenu. Nisu ni Arena ni Pionir vlasništvo Zvezde i Partizana. Mi kao klubovi treba da budemo transparentni, ako je za tri sezone 73.000.000 dinara za sve utakmice, treninge, mlađe kategorije i vi to platite samo tridesetak miliona. Zvezda ne duguje ni dinar Pioniru. Čestitam Partizanu na uspehu, ja sam u Partizanu proveo devet godina, kada mnogi nisu znali za to. Ako se ne opametimo i ne napravimo zajednički pristup, imaćemo još gore uslove. Mi stalno insistiramo da Beograd treba da ima dva predstavnika, da li će tako biti u sledećoj sezoni? Videćemo. Nije dovoljno da budete samo prvi u ABA ligi"

O poreskom dugu Crvene zvezde...

"Dug prema državi je samo za PDV i mi smo na oko 200.000.000 dinara, 167.000.000 je osnovni dug, treba da se odbije i 10.000.000 i kamata koja se vodi od 2012. godine, ako svodite na evre, oko milion i po evra. Partizanov dug je oko sedam i po miliona evra. Poslednji put su oni platili porez 8. juna 2017. godine".

 Ciljevi Zvezde se ne menjaju - odbrana dva trona je prioritet.

"Naš cilj je da idemo do kraja, sada smo relaksirani, pošto smo videli da ne morate da budete prvi u ABA i da možete u Evroligu. Nadam se da ćemo imati i tih 500.000 evra, platićemo porez, nećemo tražiti to od navijača".


tagovi

KK Crvena zvezdaNebojša ČovićABA ligaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara