Nebojša Čović (©Starsport)
Nebojša Čović (©Starsport)

Čović: Košmarna sezona! Osvojili smo jedan trofej, pred nama su još dva, nikad se nismo “palili” na Fajnal ejt

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.03.23. | 10:41

“Veliki broj utakmica smo izgubili na neobičan način”, kaže prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana

Crvena zvezda nije uspela da priredi iznenađenje u Palau Blaugrani. Drastično oslabljena, bez kapitena Branka Lazića, Ognjena Dobrića i Nemanje Nedovića – sva trojica povređeni – pretrpela je 17. poraz u Evroligi, ali kožu je skupo prodala.

Namučio je Barselonu klub sa Malog Kalemegdana, briljirao je Fakundo Kampaco u Kataloniji. Postavio rekord u Evroligi – meč završio sa 24 poena – ali sve to bilo je nedovoljno da se crveno-beli vrate na pobednički kolosek. Posle novog poraza, drugog vezanog u elitnom takmičenju, samo ih matematika održava u igri za plasman u plej-of.

Izabrane vesti

Ponovo je tim Duška Ivanovića pao u dramatičnoj završnici, kola su krenula nizbrdo nakon što je Stefan Lazarević promašio zicer – Fakundo Kampaco ga spojio sa košem, servirao mu loptu na tacni – a litvanski šuter Rokas Jokubaitis i Nikola Kalinić su ugasili nade crveno-belih da mogu do iznenađenja.

Zvezda teoretski i dalje može do plasmana među osam najboljih i doigravanja, a novi poraz i kompletnu sezonu prokomentarisao je prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

Mi snosimo najveću odgovornost. Veliki broj utakmica smo izgubili na neobičan način. Košmarna sezona, ali se mi još uvek držimo u okvirima ciljeva koje smo zacrtali. Osvojili smo jedan, pred nama su još dva trofeja. Nikad se nismo ‘palili’ na Fajnal ejt”, rekao je Nebojša Čović u Jutarnjem programu RTS-a.

Crveno-beli su prošli kroz uspone i padove, osvojili Kup Radivoja Koraća, iako su pred turnir u Nišu bili u silaznoj putanji, a u narednom periodu će fokus Duška Ivanovića i njegovih izabranika biti na ABA ligi. Zvezda je vezala dva poraza – od Cibone u Zagrebu i u večitom derbiju – ali i dalje ima šanse da osnovni deo završi kao prvoplasirana.

Za liderom Partizan Mozzart Betom zaostaje jednu pobedu i ima bolji međusobni koš-količnik – oba tima ostvarila po pobedu u direktnim okršajima – ali i utakmicu manje od crno-belih. I to sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani.



tagovi

Nebojša ČovićKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara