Fedor Žugić (©FIBA Basketball)
Fedor Žugić (©FIBA Basketball)

Crna Gora ostala bez Fedora Žugića za Evrobasket

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.07.22. | 15:01

Najmlađi reprezentativac zbog povrede neće biti na raspolaganju selektoru Bošku Radoviću

Selektor Crne Gore Boško Radović na predstojećem Evrobasketu neće moći da računa na talentovanog Fedora Žugića.

Bek Ulma i dalje se oporavlja od povrede zbog koje ga neće biti u utakmicama kvalifikacija za Mundobasket protiv BiH 24. i Litvanije 27. avgusta, kao ni na završnom turniru Evropskog prvenstva gde će Sokolovi igrati protiv Španije, Turske, Belgije, Bugarske i domaćina grupe Gruzije.

Izabrane vesti

“Posle sjajnog Evropskog prvenstva za mlade i bronzane medalje, Fedor Žugić neće biti u mogućnosti da nam pomogne, jer ima skup povreda i moraće da se leči tokom celog avgusta. Biće u Minhenu, na svakih nekoliko dana će primati terapije i tek bi možda mogao da se pojavi na treningu posle 25. avgusta, što je kasno za sve“, poručio je Radović, a prenose Vijesti.

Žugić je svojim talentom i igrama u reprezentaciji trebalo da bude među sigurnim putnicima za Tbilisi, ali to sada nije realno...

“Žao mi je što mladi i talentovani momak kao što je Fedor neće biti u mogućnosti da se bori za mesto u timu za kvalifikacije i Evropsko prvenstvo. Razgovarao sam juče sa njim, sa 18 godina je imao velike šanse da se pojavi na Evrobasketu, ali nije do njega. Pošteno je odradio ‘prozor’ sa seniorima, a onda i pripreme i celo prvenstvo sa mladom selekcijom, ali ima nekoliko povreda koje moraju da se saniraju. Između njegovog zdravlja i Evropskog prvenstva, izabrali smo zdravlje, a biće još velikih takmičenja“.

Pored izostanka Žugića, od priprema reprezentacije odustali su Andrija Grbović i Jovan Kljajić, koji je izabrao individualni rad pre reprezentacije što je iznenadilo selektora. Umesto njih ekipi se priključuju mladi reprezentativci Đorđije Jovanović i Filip Anđušić. Radović će takođe morati da traži i novog pomoćnika u stručnom štabu, pošto je prvi asistent Blagota Sekulić prihvatio poziv Mursije da obavlja istu funkciju.

Crna Gora sa pripremama kreće u četvrtak, a kamp se održava u Baru. Prve kontrolne utakmice na programu su 4. i 5. avgusta protiv Slovenije i Holandije, a zatim 13. Sokolovi gostuju Srbiji u Beogradu. Poslednji susret je 16. avgusta sa Makedonijom u Topolici.


tagovi

košarkaška reprezentacija Crne GoreFedor ŽugićEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara