Lonzo Bol (©AFP)
Lonzo Bol (©AFP)

Crne prognoze za Lonza Bola, možda više nikad ne zaigra košarku

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 00:19

Nikada se niko nije vratio na teren posle transplatacije hrskavice

Odluka Lonza Bola da i po treći put ode pod nož verovatno je dobra jer bi konačno mogao da se reši bola koji ga prati uprkos tome što je već imao dva hirurška zahvata, ali će to i te kako ostaviti velike posledice na njegovu karijeru. Tačnije, prema izveštajima medija iz Čikaga, postoji ozbiljna verovatnoća da plejmejker Bulsa više nikada ne zaigra profesionalnu košarku!

Razlog ovakim, nimalo optimističnim prognozama leži u prirodi zahvata koji je obavio Bol. Naime, bila mu je potrebna transplatacija hrskavice u desnom kolenu, što je izuzetno redak postupak u svetu sporta. A, čak i oni koji su bili podvrgnuti ovakvom poduhvatu nikada se više nisu vratili na parket! Bar ne u NBA ligi...

Izabrane vesti

Zbog poslednje operacije vrlo je verovatno da neće igrati ni celu narednu sezonu, što bi ga dovelo u situaciju da takmičarsku utakmicu nije odigrao više od dve i po godine. Plej Bulsa se poslednji put na parketu našao 15. januara 2022. protiv Golden Stejta u Junajted Centru kada je skupio 15 poena, tri asistencije i dva skoka.

Bol je prethodne dve operacije imao u prošloj godini, prvu na početku, drugu na kraju iste. Njemu po slovu ugovora sledi 20.000.000 dolara za narednu sezonu. On je 2021. potpisao ugovor vredan 80.000.000 dolara sa Nju Orleansom, ubrzo posle toga je trejdovan u Bulse.

Tokom sezone 2021/22 Bol je doprinosio igri Bulsa sa 13 poena, 5,4 skoka i 5,1 asistencijom na 35 utakmica. Kroz karijeru ima prosek od 11,9 poena, 5,7 uhvaćenih i 6,2 podeljene lopte.



tagovi

Lonzo BolČikago BulsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara