Detalj sa utakmice (© Star sport)
Detalj sa utakmice (© Star sport)

Čuda su moguća! Partizan od -24 do lude pobede protiv Makabija

Vreme čitanja: 4min | pet. 12.01.24. | 22:38

Veče za pamćenje u Štark Areni. Partizan Mozzart Bet uradio nemoguće. Preokrenuo minus 24 i na kraju pobedio 88:79

Pamtiće se dugo 12. januar u srcima navijača Partizana. Bio je to dan kada je tim Željka Obradovića pokazao da se ne predaje, da ima ono nešto u sebi što imaju samo šampionske ekipe. Ratnički karakter čak i kada se gubi 24 razlike. Makabi iz Tel Aviva je vodio u jednom momentu 39:15, bacio je klub iz Humske na kolena, ali... Izraelci do pobede nisu došli. Verovatno nisu računali na Džejmsa Nanelija, momka čeličnog karaktera koji je pokazao da su čuda moguća. U trećoj četvrtini je sam napravio preokret, a kasnije su ga saigrači ispoštovali i finiširali preokret za anale u 21. kolu Evrolige protiv ponosa Izraela koji je savladan rezultatom 88:79.

Preokret nije sprečen ni činjenicom da su sudije izbacile Nanelija u momentima kada je Partizan pravio preokret zbog dva nesportska faula. Naneli je meč završio sa 20 poena. Imao je devet skokova i pet asistencija. Meč sezone odigrao je i Pi Džej Doužer sa 23 poena, sedam skokova i tri asistencije. Dvocifren je bio još samo Bruno Kaboklo. Da stvar bude luđa Partrizan je meč odigrao praktično bez kapitena Kevina Pantera koji je sa tri lične greške presedeo skoro ceo meč na klupi, ali je na kraju ubacio pet poena u poslednjoj deonici. U igru nije ulazio ni Frenk Kaminski, dok su van tima bili Danilo Anđušić i Tristan Vukčević.

Izabrane vesti

Malo je reći da je Partizan odigrao loše u prvoj deonici. Tačnije je reći da je mogao da izgubio čitavu utakmicu već posle pet minuta jer kako drugačije opisati dešavanja na parketu kada gost koji čitave sezone nema pomoć navijača istrči na parket neuporedivo energičniji kao da oni zapravo igraju na svom parketu i u potpunosti pretrče protivnika. Igrači u crno-belom kao da su gledali kako Makabi postiže koševe u serijima. Nije pomogao ni tajm aut Obradovića posle manje od dva minuta kada je na semaforu stajalo 0:5. Morao je da reaguje svega nekoliko minuta kasnije istom merom jer se serija produžila na 16-0.

-----------------------------------

PARTIZAN MOZZART BET - MAKABI TEL AVIV 88:79

(11:29, 25:23, 31:15, 21:12)

Beogradska arena, Novi Beograd;

Sudije: Matej Boltauzer, Jakub Zamojski, Rain Perandi.

PARTIZAN MOZZART BET: Smit -, Ledej 7 (5sk, 3as), Koprivica -, Panter 5, Smailagić 9 (5sk), Jaramaz (5), Naneli 20 (9sk, 5as), Trifunović 8 (5sk), Doužer 23 (7sk, 3as, 1uk), Ponitka -, Kaminski -, Kaboklo 11.

MAKABI TEL AVIV: Klivlend 5, Veb 7 (5sk), Braun 7, Boldvin 19 (5as), Menko -, Sorkin 14 (6sk), Dibartolomeo 4, Rivero 9, Koen -, Nibo 5 (6sk), Blat 9 (5as), Kolson - (8sk).

-----------------------------------

Onih crnih osam minuta iz Istanbula kada je Fenerbahče slomio otpor Partizana u drugom poluvremenu se dogodilo sada i Beogradu. Samo u prvoj donici. Crno-beli su prvi koš ubacili posle pet minuta i 40 sekundi kada je Kaboklo postigao trojku, ali ništa to značajnije nije promenilo. Partizan je ubacio svega 11 poena u prvih 10 minuta. Nije bilo igrača koji je bilo šta mogao da uradi za pohvalu dok je Makabi obezbedio 18 poena prednosti (11:29).

Potonuo je Partizan na čak minus 24 kada je na semaforu stajalo 15:39. Utakmica je više izgledala kao noćna mora u kojoj Kevin Panter izlazi iz igre sa tri lične greške, gde Zek Ledej ništa ne može da pogodi, a Bruno Kaboklo ne može loptu da dobaci do obruča sa linije za slobodna bacanja. Jedini koji je nešto uspevao u prvom poluvremenu bio je Pi Džej Doužer. Amerikanac je sam na momenat trgao ekipu, tačnije Džejmsa Nanelija. Ovaj tandem je smanjio na minus 12, ali čak i to je bilo kratkog daha s obzirom da je Makabi finiširao prvo poluvreme sa dve trojke za komotnih 52:36.

Ostaće tajna da li je Željko Obradović rekao nešto na poluvremenu što je probudilo inat kod igrača Partizana, ali ono što definitivno znamo je da nisu hteli da dozvole sebi da ih porazi gost u prvih pet minuta. Džejms Naneli je uvideo da Kevina Pantera nema i da je sada sve na njemu. Ono što je Naneli uradio u trećoj deonici će se dugo pamtiti. Bio je kreator, šuter, igrao je odbranu, skakao... pokrivao apsolutno svaku poziciju na parketu i malo po malo je san postajao java. Čak ni čudna sudijska odluka koja je na kratko dala dah Makabiju nije zaustavila Nanelija koji je podelio dve izvanredne asistencije, prvo Trifunoviću, a onda i Ledeju koji su pogađali trojke i odjednom je sa minus 24 Partizan došao do izjednačenja. Do kraja treće četvrtine Partizan je čak i poveo.

Da drame ne manjka pobrinule su se i sudije koje su dosudile dva nesportska faula Džejmsu Naneliju i tako iz igre izbacilie najbolje igrače Partizana. Međutim, tu je pokazan karakter... šampionski nerv ovog tima. Onog momenta kada je izašao Naneli tako se probudila vatra u ostalim momcima u crno-belom dresu. Ispoštovali su druga koji im je omogućio da dođu do pobede. Pi Džej Doužer, Ognjen Jaramaz i Uroš Trifunović su na kraju obezbedili veličanstven trijumf.

EVROLIGA - 21. KOLO

Četvrtak

Fenerbahče - Bajern 81:81, posle produžetka 98:91

/Vilbekin 30 - Fransisko 21/

Panatinaikos - Monako 88:63

/Lesor 23 - Motiejunas 13/

Milano - Crvena zvezda 62:76

/Bortolani 14 - Giedraitis 22/

Real Madrid - Valensija 96:86

/Kampaco 19 - Dejvis 18/

Petak

Anadolu Efes - Virtus Bolonja 99:75

/Tompson 26 – Lundberg 14/

Barselona - Žalgiris 91:73

/Brizuela 24 – Samner 15/

Baskonija - Olimpijakos 80:69

/Hauard 21 – Kenan 19/

Partizan Mozzart Bet - Makabi Tel Aviv 88:79

/Doužer 23 – Boldvin 19/

Asvel - Alba 63:88

/Li 12 – Braun 13/



tagovi

KK PartizanKK Makabi Tel AvivEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara