""
""

Čudan meč u Manili - Francuzi 38 poena za 30 minuta, pa onda još 28 za pobedu nad Novim Zelandom

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.16. | 17:59

Trikolori overili prvo mesto u svojoj grupi i u polufinalu idu na Tursku koja je slavila u tesnom meču sa Senegalom u borbi za drugo mesto...

Završena je grupna faza olimpijskih kvalifikacija u Manili. A u danu kada je određen konačni spisak učesnika završnog turnira viđena su dva vrlo čudna meča.

Izabrane vesti

Francuska je uspela da savlada Novi Zeland sa 66:59 i tako overi prvo mesto u grupi. Međutim, nakon poslednjeg izdanja svojih igrača selektor Trikolora Vensan Kole imaće ozbiljnih glavobolja. Naime, Novi Zeland je u poslednju četvrtinu utakmice ušao sa čak 10 koševa prednosti i ništa tu ne bi bilo čudno da rezultat nije glasio – 48:38?!

Novi Zeland je vođstvo u svojim rukama držao gotovo 34 minuta, ali već od starta četvrtog kvartala stvari su počele drastično da se menjaju. Mada je Kori Vebster uvećao razliku na 12 poena (50:38), usledio je furiozni uzlet Francuza, koji su rivala sveli na svega 11 poena za celu četvrtinu, a ubacili čak 28 koševa, napravili preokret i overili trijumf. Velikom zaokretu u rezultatu kumovali su Mikael Želabal i Kim Tili, koji su pokrenuli lančanu reakciju, da bi Toma Ertel i Žofri Lovernj zadali fatalni udarac.

Na kraju najefikasniji igrač Francuske bio je Želabal sa 11 poena, dok su Boris Diao i Tili ubacili po poen manje. Ne treba izostaviti ni to da su Trikolori imali velikih problema kod šuta sa distance (3/17 za tri), dok je Novi Zeland na kraju imao više ubačenih trojki (11/27) od poena unutar linije 6,75 metara (9/39). Kod Novog Zelanda Kori Vebster je imao 21 poen i bio je ubedljivo najefikasniji igrač u svom timu.

Turska je na jedvite jade savladala Senegal u direktnoj borbi za drugo mesto (68:62), pa će se tim sa Bosfora u polufinalu sudariti upravo sa Francuskom. Turke je do pobede vodio Bobi Dikson sa 23 poena, sedam skokova i četiri asistencije, dok je najbolji u Senegalu bio Maleje Ndoje sa 15 poena i devet uhvaćenih lopti.

Polufinalni mečevi iz Manile na programu biće u subotu.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Mikael Želabalkvalifikacije za Olimpijske igrekošarkaška reprezentacija Turskekošarkaška reprezentacija Novog Zelandakošarkaška reprezentacija FrancuskeKim TiliBoris Diao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara