Foto: MN Press
Foto: MN Press

Da se ne ponovi Parahovski…

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.08.20. | 16:33

Partizanov najveći problem u poslednje vreme je dovođenje kvalitetnog centra, ako izuzmemo Mozlija

Partizan je prošlog leta među poslednjim igračima doveo centra, Artjoma Parahovskog. Uložili su crno-beli mnogo, a nisu dobili skoro ništa. Ideja je bila da se pored Vilijama Mozlija dovede centar drugačijeg profila, da bude onaj pravi teškaš koji će doprinositi s unutrašnjom igrom. Sve je to palo u vodu. Parahovski nije uspeo da pokaže ni delić onoga što je pokazivao igrajući ranijih godina čak i u Evroligi, a razloga za to ima mnogo.

I zaista, sa tako "promašenim" centrom Partizan je imao problema, ali je imao sreće u celoj priči što je baš pogodio sa Mozlijem od koga se nije mnogo očekivalo, pa se to sve iznivelisalo.

Izabrane vesti

Partizan je prošle sezone pravio uspehe kakve je pravio najviše na bazi brze i atletske igre. To je taj stil koji se sve više forsira i zbog kojih oni pravi centri polako „izumiru“. Dosta se toga prenosi i iz NBA lige.

Zato se Mozli odlično uklopio u brzu igru kod Andree Trinkijerija. Sada je novi trener Vlado Šćepanović u ulozi da dovodi centra, pa bi bilo dobro po crno-bele da ne ponovi grešku kakvu je napravio Trinkijeriji zajedno sa sportskim sektorom.

Zato Partizan ne žuri ovog leta sa dovođenjem centra. I kada bude tako, očekuje se da to bude neki pokretljiviji igrač. Doduše, takav pokušaj bio je i sa Džejmsom Mekaduom koji je došao da popuni rupu preostalu iza Parahovskog, a to je učinio polovično.

Parahovski je za samo četiri utakmice u ABA ligi davao u proseku tri poena i imao jedan skok za osam minuta u igri, a Mekadu je bio bolji sa osam poena i tri skoka na šest utakmica u ABA ligi. Imao je dobrih poteza, ali nedovoljno dobrih da ostane u crno-belom dresu.

Utisak je da se crno-beli najviše muče da „pogode“ sa centrom u poslednje dve godine. Očigledno je da novca ima, videli smo to na slučaju Parahovskog, ali procene su klimave. Svestan je i sam Šćepanović da je izuzetno važno da poslednji deo pazla bude onaj pravi...

Sada gledamo igrače na poziciji centra, jer na svim ostlaim pozicijama smo već formirali ekipu. Videćemo šta će se dešavati na tržištu i kakav profil igrača će nam biti potreban na ovu ekipu koju već imamo. Ovo je situacija koja je nepoznanica i ništa ne može da se planira unapred. Biće veoma bitno da pogodimo tog igrača da bude kako treba", rekao je Šćepanović na Areni Sport, 20. jula.

A mi smo još 11. jula konstatovali da se čeka centar. Dakle, jasno je da Partizan ne žuri.

Od tada do danas prodefilovalo je mnogo imena. Lista centara koji se povezuju sa crno-belima sadržala je imena poput Džejlena Rejnoldsa, Devina Vilijamsa, Matijasa Lesora, Džamala Meklina, Emanuela Terija pa čak i Gustava Ajona koji se stidljivo i prošlog leta povezivao sa crno-belima.

Čak se za Džejlena Rejnoldsa pisalo da se dogovorio s Partizanom na ugovor od 1+1 godinu, ali izgleda da je Trinkijerijev Bajern bio brži pa je Rejnolds postao zvanično novi igrač bavarskog tima.

Sada se Partizan posle svega i dalje vodi devizom „tri puta meri, jednom seci“, a prema našim saznanjima prioritet je stavljen na tržište u SAD-u.

I zato ne čudi informacija da je Partizan zainteresovan za američkog košarkaša Nejtona Najta. Centra sa koledža Vilijam i Meri, koji je zbog svojih kvaliteta da uteruje rivalima strah u kosti dobio nadimak Noćna mora.

On je prošle sezone imao izvanrednu statisku: 20,7 poena, 10,5 skokova, 1,5 blokada po utakmici, a godinu ranije je bio na jako sličnom nivou: 21 poen i 8,6 skokova.

Videćemo da li će upravo Najt biti taj, a sa 208 centimetara visine bi se uklopio u profil pokretnih igrača o čemu smo govorili. Ili će Partizan potražiti peticu na nekom drugom mestu. Jedno je jasno, prostor za grešku je mali, gotovo da ne sme da ga bude.

Videli su već crno-beli koliko je to nezgodno... I zato nisu žurili sa izborom centra.

 



tagovi

Vlado Šćepanović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara