Luka Dončić (©AFP)
Luka Dončić (©AFP)

Dalas u teksaškom derbiju bez Dončića, Irvinga i Egzuma - i još trojice

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.12.23. | 01:04

Malo je reći da će Mavsi biti desetkovani, ali ima i jedna dobra vest

U noći između petka i subote na programu NBA lige nalazi se nekoliko interesantnih susreta, a veliku pažnju privukao je i teksaški derbi između Hjustona i Dalasa. Ipak, izgleda da će se pretvoriti u odrađivanje posla, pošto će Maveriksi igrati bez pola ekipe.

Kako je zvanično obelodanjeno, Luka Dončić, Kajri Irving, Dante Egzum, Maksi Kleber, Džoš Grin i Derek Lajvli neće moći da pomognu ekipi. Dobra ves je da se u stroj vraća Set Kari, ali teško da će moći mnogo da pomogne protiv ove sezone veoma dobrih Roketsa.

Izabrane vesti

Iako nije ulaženo u detalje, obrazloženo je koje povrede su odvojile šestoricu prvotimaca Dalasa sa terena. Dončić je istegao kvadriceps, pa bi ubrzo trebalo da se vrati na parket.

Irving ima problema sa petom, mladi Lajvli, jedno od Dalasovih otkrovenja ove sezone, je uganuo članak, dok reprezentativca Australije Grina muči lakat. Nemac Kleber je dislocirao malić na stopalu, a bivši košarkaš Partizan Mozzart Beta, Egzum, dobio je udarac u donji deo noge, pa je došlo do kontuzije.

Po svemu sudeći, ovo bi trebalo da bude rutinska pobeda Hjustona, koji je pred večerašnji susret 8. na tabeli Zapadne konferencije sa 13 pobeda i 12 poraza, dok su Mavsi 6. sa učinkom 16-11.

Osim Karija, najveća snaga ekipe Džejsona Kida bi trebalo da budu Tim Hardavej, Grent Vilijams i Rašon Holms, a tu su još i Dvajt Pauel, Džejden Hardi, Derik Džons, iskusni Markif Moris...

Roketsi sa druge strane nemaju većih problema, a čak bi i Tari Ison i Redži Bulok mogli da se nađu u timu, iako su pod znakom pitanja.



tagovi

Dalas MaveriksLuka DončićKajri IrvingDante EgzumMaksi KleberHjuston Rokets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara