Printscreen
Printscreen

Dame time! Lilard uz zvuk sirene oteo Kingsima pobedu koju čekaju osam godina

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.01.24. | 04:24

Sakramento imao šest poena prednosti na startu produžetka, ali...

Preko osam godina čeka Sakramento na pobedu u Milvokiju. Još od novembra 2015. ne zna za trijumf u Fiserv forumu, i moraće da pričeka još neko vreme, na neku sledeću priliku, jer je i večerašnju prokockao. A bio je baš blizu, sekunde su ga delile da, nakon što je u poslednjem napadu obezbedio produžetak, u istom konačno uzme meru Baksima na strani, ali mu je trojkom uz zvuk sirene presudio Demijan Lilard, nanevši mu osmi uzastopni poraz u Viskonsinu – 143:142.

Mogli su Baksi mnogo pre da reše pitanje pobednika, da izbegnu dramu i posao završe pre produžetka. Sredinom poslednje četvrtine imali su maksimalnih 12 poena prednosti (113:101), ali je ona kratko potrajala. Sa tri trojke u razmaku od nepunog minuta (dve Erterove i jedna Lajlsova) Kingsi su prepolovili zaostatak i najavili neizvesnu završnicu. Opet, imao je Milvoki sve u svojim rukama i tada. Erter jeste pretio, Foks i Monk su mu pružali podršku, ali je Adetokunbo bio kontrateg Milvokija. Držao je Grk situaciju pod kontrolom sve dok njegovi saigrači u finišu nisu ušli u seriju promašaja, a onda i on sam poklekao kada je bilo najvažnije.

Izabrane vesti

Pri vođstvu Milvokija 127:126 imao je Adetokunbo dva slobodna bacanja. Prvo je pogodio, međutim, kod drugog mu je ruka zadrhtala, Lajls je pokupio odbitak i prosledio loptu do Foksa, a ovaj krenuo u prodor i baš pored grčkog centra pogodio uz tablu dve sekunde pre kraja za produžetak. Dodatnih pet minuta gosti su otvorili nadahnuto, serijom 6:0 (134:128) i kao da su njome probudili Lilarda, koji je poslednjih petnaestak minuta praktično prespavao (samo četiri poena u četvrtoj deonici).

Demijen je ekspersno vratio Milvoki u život, na kratko doneo i pola koša prednosti domaćem timu, ali je vrlo brzo Sakramento ponovo preuzeo kontrolu nad rezultatom. I taman kada je trebalo da zada poseldnji udarac, Foksu se dogodilo isto što je prethodno Janisu u sličnoj situaciji. Prvi vođstvu 141:140 plejmejker Kingsa je promašio prvi od dva šuta sa linije penala i ostavio taman toliko vremena Lilardu da povede loptu i sa centra igrališta odapne strelu za preokret i pobedu – 143:142.

Osim plašta heroja, Lilard je poneo i epitet najefikasnijeg pojedinca u pobedničkoj ekipi, okončavši utakmicu sa 29 poena, osam asistencija i četiri skoka. Adetokunbo je na kraju uspeo da dođe do tripl-dabla (27 poena i po deset skokova i asistencija), a sve tri najvažnije statističke kolone dvocifrenim brojkama popunio je na drugoj strani Domantas Sabonis (21 poen, 13 skokova, 15 asistencija). Kod gostiju najefikasniji je bio Foks sa 32 poena, Monk je ubacio 28 (po sedam uhvaćenih lopti i dodavanja), a Erter je uz 26 poena dodao i 10 skokova.


NBA - REZULTATI

Ponedeljak

Majami - Šarlot 104:87

/Adebajo 24 - Rozir 26/

Milvoki - Sakramento 143:142 (posle produžetka)

/Lilard 29 - Foks 32/

Minesota - LA Klipers 109:105

/Edvards 33 - Lenard 26/

Portland - Finiks (u toku)



tagovi

NBA ligaDemijan LilardMilvoki BaksSakramento Kings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara