Dan italijanskih veterana: Datome završio karijeru, Belineli produžio ugovor

Vreme čitanja: 1min | pet. 07.07.23. | 14:59

Điđi će odigrati Mundijal u dresu Italije

Posle 13 evroligaških sezona, brojnih trofeja i individualnih priznanja, legendarni Điđi Datome objavio je kraj klupske karijere. Ipak, sjajni krilni košarkaš još neće da okači patike o klin, pošto će se od reprezentacije Italije oprostiti posle Svetskog prvenstva ove godine.

Najveći uspeh Datome je ostvario 2017. godine kada je sa Fenerom osvojio Evroligu. Poslednji klub mu je bio Olimpija iz Milana.

Izabrane vesti

Datome je tri puta bio šampion Italije, a jednom i najkorisniji igrač domaćeg prvenstva. Bio je član druge idealne petorke Evrolige 2016. godine, dva puta je osvajao Kup Italije, a jednom bio i najkorisniji igrač tog takmičenja.

Tri puta je osvajao tursko prvenstvo i jednom je bio MVP finala prvenstva Turske. Osvojio je i dva Kupa Turske.Za reprezentaciju Italije igrao je na evropskim prvenstvima 2007, 2011. i 2013. godine, sa EP 2015. godine morao je ranije da se vrati kući zbog povrede.

Ovo je praktično dan italijanskih veterana. Datomeov ispisnik, Marko Belineli produžio je ugovor sa Virtusom iz Bolonje. On će još dve sezone nositi dres jednog od najvećih klubova na Apeninima.

Ovaj 37-godišnji košarkaš se vratio u Virtus još 2020. godine nakon 14 godina u NBA ligi, ali je dokazao da prkosi godinama, igrao je sjajno. U proseku u Evroligi je imao 10 poena po meču, kao i 1,1 asistenciju i 1,4 skoka.


tagovi

Luiđi DatomeMarko Belineli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara