Dan kada je Mekgrejdi ušao u istoriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.12.19. | 18:03

Pre tačno 15 godina Ti-Mek postigao je 13 poena za svega 35 sekundi

Legenda se ne rađa, legenda se postaje. Čini se da ne postoji drugačiji način da se otvori priča o fantastičnom Trejsiju Mekgrejdiju. Neverovatni Amerikanac koji je tokom svoje karijere postigao više od 18.000 poena, na današnji dan pre ravno 15 godina uradio je nešto što se ne pamti u istoriji svetske košarke. Postigao je čak 13 poena za svega 35 sekundi. I ne samo to…

Velika većina poklonika najjače košarkaške lige na svetu sigurno će svrstati Ti-Meka u sam vrh liste najboljih košarkaša koji su ikada zaigrali na parketima širom Sjedinjenih Američkih Država. Ima i zbog čega, a neki će vam reći da o tome čak ni ne vredi diskutovati.

Izabrane vesti

Jednostavno, da bi uradio ono što je Ti-Mek učinio pre ravno 15 godina, moraš da budeš majstor. Sada već davnog 9. decembra 2004. godine, San Antonio je igrao protiv Hjustona još jedan u nizu derbija Teksasa i sigurno je već upisao pobedu kada je na 35 sekundi pred kraj na semaforu stajao rezultat 76:68. Ali, nije se nadao da će baš te večeri Trejsi Mekgrejdi ući u legendu. Zasluženo.

Krenuo je američki košarkaš da redom rešeta koš Spursa trojkama. Jedna, druga, treća, četvrta… Pa još i jedan pogodak sa linije za slobodna bacanja, čisto da se malo promeni ritam. Sve je to za samo 35 sekundi uradio Trejsi Mekgrejdi i sve su to u neverici posmatrali Tim Dankan i njegovi saigrači. Verovatno ni sami nisu mogli da veruju šta ih je snašlo.

Utakmica između San Antonija i Hjustona je na kraju ostala upamćena kao jedna od najboljih koje je NBA liga ponudila u svojoj istoriji, a Trejsi Mekgrejdi je kada je okačio patike o klin zasluženo ušao u Kuću slavnih.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara