Nemanja Dangubić (© Star Sport)
Nemanja Dangubić (© Star Sport)

Dangubić: Do poslednjeg dana sam se nadao promeni u Partizanu, sad mi treba jedna sezona da vratim stari sjaj

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.08.22. | 09:12

"Potrebna mi je jedna sezona da se vratim, da budem deo ekipe u kojoj ću imati ulogu i da mogu da se vratim na stari sjaj i da dokažem sebi da mogu da igram", kaže Dangubić za naš portal

Prošle sezone Nemanja Dangubić je bio najiskusniji član Partizana, na pojedinim mečevima bio je i kapiten crno-bele čete, međutim drugi deo sezone je presedeo. Ne zbog povrede, već je ispao iz rotacije kod trenera Obradovića. Kao neko ko poštuje sve profesionalne obaveze, ugovor je odradio do kraja, a sada je slobodan u odabiru nove sredine gde ima cilj da pokaže sebi, a i svima da i dalje može da bude neko ko je u stanju da napravi razliku na oba kraja košarkaškog parketa.

Razgovor sa Dangubićem obavili smo na novom terenu koji nosi ime Vladimir Lučić u okviru društveno odgovorne akcije kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru“. Došao je Nemanja da pruži podršku prijatelju, a nama je otkrio da je trenutno isključivo koncentrisan na rad.

Izabrane vesti

"Ovo leto je u suštini kao i prethodno. Sastoji se od individualnog rada sa kondicionom trenerom i idvidualnog rad na terenu. Dok ne nađem anagžman, to je fokus, da se spremim ako dođe neka ponuda koja ima smisla za mene", rekao je Dangubić za Mozzart Sport.

Pitanje se samo nametnulo. Koja ponuda bi za Dangubića u ovom momentu imala najviše smisla?

"Neka sredina u kojoj bih imao ulogu i minute. Nešto što nisam imao u Partizanu. Potrebna mi je jedna sezona da se vratim, da budem deo ekipe u kojoj ću imati ulogu i da mogu da se vratim na stari sjaj i da dokažem sebi da mogu da igram. U drugom delu sezone u Partizanu nisam igrao."

*** Postani LEGENDA u svom kraju, osvoji teren za basket ***

Karijeru je počeo u Hemofarmu, mnogi su prepoznali veliki talenat kada je nosio dres Mege, ali punu afirmaciju je stekao u dresu Crvene zvezde kada je imao veliku ulogu u timovima Dejana Radonjića. Inostrani angažmani su se sastojali od Bajern Minhena i Estudijantesa, a onda povratak u Srbiju i to bobastičan, jer je potpisao ugovor za Partizan 2020. godine. Bio je to turbulentan period, dogodila se i pandemija, a kada je došao Željko Obradovića, neki drugi igrači su bili u prvom planu na njegovoj poziciji.

"Što se mene tiče odradio sam vrlo profesionalno, do poslednjeg dana sam trenirao i nadao se nekoj promeni u sastavu. Mislim da je to bilo profesionalno i da sam imao pravi pristup. Pokušao sam da pomognem igračima sa nekim savetima. Sezona se završila kako se završila, sigurno neko iskustvo koje mi znači za nastavak, da znam kako dalje".

 Za kraj dotakli smo se najaktuelnije teme kod košarkaške javnosti - predstojeći Evrobasket.

"Prija sigurno svima koji su u reprezentaciji ovoliko interesovanje javnosti, svako ko ima dobar pristup i ko voli takmičenje prija mu sve ovo. Sigurno da nosi i odgovornost, ali ja bih uvek pre izabrao pritisak i veliko očekivanje nego bilo koju drugu opciju. Poznavajući ove momke, znam da su motivisani, da su željni nadmetanja. Želim im da budu što bolji i želim im svu sreću", završava Dangubić.


tagovi

Nemanja DangubićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara