Luiđi Datome sa navijačima (©fiba.basketball)
Luiđi Datome sa navijačima (©fiba.basketball)

Datome: Igrali smo protiv šampiona, strašnog tima sa sjajnim igračima i zasluženo slavili

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 21:17

"Svi su rekli da je Srbija favorit, ali ovo je košarka. Igrali smo sa pravim karakterom, kreirali velike šuteve, pomagali jedni drugima u odbrani i savršeno izvršili plan utakmice", rekao je iskusni italijanski reprezentativac posle pobede

Košarkaši Srbije završili su učešće na Evropskom prventvu u osmini finala. Posle pet pobeda u grupnoj fazi, imali su ulogu favorita protiv Italije na startu eliminacione faze, ali je nisu opravdali. Azuri su napravili najveće iznenađenje Evrobasketa i naneli još jedan bolan poraz Orlovima.

Luiđi Datome nije pre godina dana bio u Beogradu, kada je reprezentacija Italije savladala Srbiju usred dvorane Aleksandar Nikolić u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Ovoga puta je predvodio Azure sa kapitenskom trakom.

Izabrane vesti

"Ovaj tim je pokazao karakter i prošle godine. Igrali smo agresivno u odbrani, razumeli se i preuzimali odgovornost u napadu. Stvorili mnogo dobrih šuteva, a pred nama su bili šampiona. Strašan tim sa sjajnim igračima. Odigrali smo veoma dobro i mislim da smo zaslužili pobedu", rekao je košarkaš Olimpije Milano za Eurohups posle prvog trijumfa italijanske reprezentacije nad srpskom na kontinentalnim smotrama.

Svestan je iskusni krilni košarkaš da je uloga favorita pre utakmice pripadala Orlovima.

"U grupi smo odigrali jedno loše poluvreme, drugo protiv Ukrajine. Izuzev toga, igrali smo veoma dobro, ali svi su Srbiju proglasili favoritom. Sjajan su tim, ali ovo je košarka. Igrali smo sa pravim karakterom, kreirali velike šuteve, pomagali jedni drugima u odbrani i savršeno izvršili plan utakmice".

Italijane sada u četvrtfinalu čeka duel sa Francuskom (sreda, 17.15).

"Srbija nas je poznavala od prošle godine. Svi nas poštuju i mi moramo da uradimo isto. Čeka nas još jedna fizički napona utakmica, protiv još jednog sjajnog centra i mnoštva talentovanih bekova. Krećemo od 0:0 i podbacivanja".

Često je običaj da se igrači ošišaju ili obriju, naprave neku veliki promenu, posle osvajanja medalja, ali Datome svoj zaštiti znam neće menjati.

"Brada? Svi je žele, ali ostaje na svom mestu", zaključio je Điđi Datome.


tagovi

Evrobasket 2022Luiđi Datomekošarkaška reprezentacija Italijekošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara