Datome: Volim srpski mentalitet, muziku i način ophođenja prema ljudima

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.11.18. | 16:16

“Obožavam hranu, posebno meso - ćevape”, kaže Italijan

Košarkaš Feberbahčea Luiđi Datome dao je interesantan intervju za Nezavisne u kom je govorio na mnoge teme vezane za svoju karijeru, Fenerbahče, ali i o svom odnosu prema Srbima sa kojima ima dosta veze kroz karijeru.

Za početak, ne misli da je Fener glavni favorit za osvajanje Evrolige.
"Ne bih baš rekao da smo mi glavni favoriti. Bez dileme želimo da ostanemo u samom vrhu kao što smo to činili u prethodne četiri godine. Mnogo timova ove sezone cilja Fajnal for i tu pre svega mislim na Real Madrid, CSKA, Olimpijakos, Panatinaikos. S obzirom na to da je završni turnir u Vitoriji, tamo sigurno želi da bude i domaćin Baskonija, a ne treba potceniti niti Barselonu, koja želi da se vrati u sam vrh", rekao je Datome za Nezavisne.

Izabrane vesti

Kaže Datome da mu nije žao što se vratio iz NBA u Evroligu.
"Nimalo ne žalim što sam se vratio iz NBA. Vrlo sam pragmatičan čovek. Prelazak u Fenerbahče 2015. je bio najbolja opcija koju sam imao. Mogao sam da se vratim 2016. i 2017, ali sam izabrao opciju da ostanem u Fenerbahčeu jer sam tu bio srećniji. I sada sam veoma srećan zbog izbora koji sam napravio", jasan je italijanski košarkaš.

Njegovo dobro prijateljstvo sa Perom Antićem nije tajna. Sećamo se kako ga je Antić ošišao posle osvajanja Evrolige.
"Pero je veliki i istinski prijatelj. Žao mi je što više ne igramo zajedno, ali naše prijateljstvo će trajati zauvek. Drago mi je što mogu da budem njegov gost. Volim srpski mentalitet, muziku i način na koji se ophode prema ljudima. Obožavam hranu, posebno meso - ćevape", kaže Datome.

Što se tiče karijere, imam mnogo lepih uspomena. Osvajanje Evrolige pre svega i naravno neverovatno slavlje na ulicama grada sa armijom navijača.
Poseban je bio i trenutak kada su mi uručili NBA dres, ali i kada sam proglašen za MVP-a italijanske lige. Nikada neću zaboraviti ni mnoge bitke koje sam vodio kao kapiten reprezentacije Italije... To su sve uspomene koje nikada neću da zaboravim, a naravno mnogo više je onih privatnih sa ljudima koji su mi veoma bliski - sa porodicom i prijeteljima", zaključio je razgovor za Nezavisne Luiđi Datome.


tagovi

Luiđi Datome

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara