Dejan Davidovac (© MN Pressa)
Dejan Davidovac (© MN Pressa)

Davidovac u CSKA

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.06.22. | 16:21

Veoma sam uzbuđen što ću se pridružiti legendarnom klubu kao što je CSKA. Nikada nisam igrao van Srbije i srećan sam što će moj prvi korak u inostranstvu biti u timu sa takvom reputacijom", rekao je Davidovac

Informacija je sada ozvaničena. Dejan Davidovac više nije košarkaš Crvene zvezde, sledeće sezone nosiće dres slavnog CSKA. Ovu informaciju potvrdio je i klub iz Moskve koji je na zvaničnom sajtu predstavio Davidovca kao svestranog košarkaša, a tu su i prvi utisci srpskog košarkaša koji je trenutno sa reprezentacijom Srbije.

Izabrane vesti

"Veoma sam uzbuđen što ću se pridružiti legendarnom klubu kao što je CSKA. Nikada nisam igrao van Srbije i srećan sam što će moj prvi korak u inostranstvu biti u timu sa takvom reputacijom. Velika mi je čast da nastavim srpsku istoriju u CSKA, posle imena kao što su Dušan Ivković, Nenad Krstić, Miloš Teodosić... Svi ćemo imati veliki motiv sledeće godine, da vratimo trofej VTB lige", rekao je Davidovac, a prenosi zvanični sajt kluba.

Davidovac koji je sa Zvezdom osvojio tri titule u ABA ligi, četiri u Superligi Srbije, kao i dva Kupa Radivoja Koraća i jedan Superkup regionalnog prvenstva, trenutno se sa reprezentacijom Srbije priprema za predstojeće duele u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Sam je istakao u razgovoru sa medijima da je prvi put u životu bez ugovora. Ovu činjenicu su očigledno ispratili mnogi klubovi u Evropi, a najkonkretniji je bio CSKA koji u svojim redovima već ima jednog Srbina - Nikolu Milutinova koji i dalje ima važeći ugovor.

Kao što je poznato CSKA naredne sezone neće igrati Evroligu zbog rata u Ukrajini, ali će Davidovac biti ozbiljna akvizicija za VTB ligu.

Ovo je inače prvi inostrani angažman momka koji ima zlatnu medalju sa mladom reprezentacijom Srbije koju je osvojio 2015. u Italiji. Karijeru je počeo da gradi u Proleteru, bio je u Vršcu, FMP Železniku, a onda i u Zvezdi gde je uvek imao prelomnu ulogu u timu kada god su se igrale utakmice za trofeje.

Zbog svega gore navedenog klub iz CSKA je doživeo mnoge promene ovog leta, pre svega na klupi, Armejce je napustio Dimitris Itudis koji je seo na klupu Fenerbahčea, dok je u Moskvu stigao Emil Rajković.

"Dejan je svestran igrač koji može da se koristi na više pozicija i njegova glavna vrednost je visok koeficijent inteligencije na parketu, sposobnost dodavanja i sposobnost da raširi protivničku odbranu. Igrač je koji može da radi više stvari vrlo kvalitetno, dribla, šutira i dodaje loptu. U evroligaškim sezonama sa Zvezdom pokazao je da je košarkaš koji nije sebičan već voli da razigrava sve saigrače. Želim mu uspešnu ulogu u našem sistemu i našem klubu", rekao je trener CSKA.

Od igrača, povratnici su Anton Astapkovič i Artem Komolov.

Što se Zvezde tiče, još uvek se čeka razrešenje pregovora sa Dejanom Radonjićem koji ima želju da ostane na Malom Kalemegdanu, dok su klub za sada napustili Ostin Holins, Majk Cirbes i sada Dejan Davidovac.


tagovi

Dejan DavidovacKK CSKA MoskvaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara